7 Τρομερά λάθη προπόνησης για

25
7 Τρομερά λάθη προπόνησης για

Κοιτάξτε αυτές τις επτά συχνές προπονητικές γκάφες για να βεβαιωθείτε ότι δεν τις κάνετε εάν ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε μια νέα προσπάθεια γυμναστικής.

Χρήση του λανθασμένου κιτ

Όταν πρόκειται για τις προετοιμασίες σας για να αποκτήσετε φυσική κατάσταση, το ρητό «αποτυχία προετοιμασίας προετοιμάζεται να αποτύχει» είναι ιδιαίτερα εφαρμόσιμο. Χρειάζεστε τον σωστό εξοπλισμό εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας. Είναι αξιοσημείωτο πόσα άτομα προσπαθούν να προετοιμαστούν για έναν μαραθώνιο με λάθος παπούτσια και μετά αναρωτιούνται γιατί συνεχίζουν να πληγώνονται περισσότερο από τους περισσότερους. Εάν αναλαμβάνετε μια πρόκληση για τρέξιμο, φροντίστε να ξοδέψετε χρήματα σε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο για να στηρίξετε τα πόδια σας, να αποφύγετε τις φουσκάλες και να βελτιώσετε την απόδοσή σας. Ανάλογα με το άθλημα που θα επιλέξετε, η επένδυση σε εξοπλισμό μπορεί να φαίνεται σαν πολλά χρήματα, αλλά θα είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων της φυσικής σας κατάστασης.

επιτρέποντας στην προπόνηση να γίνει μονότονη

Η ποικιλία είναι η γεύση της ζωής, και αυτό το ρητό ισχύει και για την προπόνησή σας. Κάθε σχέδιο φυσικής κατάστασης υπονομεύεται από την πλήξη και αν η κίνησή σας μειώνεται, διατρέχετε τον κίνδυνο να σταματήσετε τις προπονήσεις σας εντελώς. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, η συμπερίληψη προγραμματισμένων αλλά ποικίλων συνεδριών σε ένα πρόγραμμα προπόνησης είναι η καλύτερη προσέγγιση. Για παράδειγμα, αν είστε δρομέας, θα πρέπει να αλλάξετε τις διαδρομές σας. Ενας αθλητής? Δοκιμάστε το κολύμπι στα ανοιχτά. Μπορεί επίσης να ασχοληθείτε με ένα εντελώς διαφορετικό άθλημα για να διατηρήσετε την προπόνησή σας φρέσκια και ενδιαφέρουσα.

3 Δεν κοιμάστε αρκετά

Το να μην δίνετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να αναρρώσει μετά από μια προπόνηση είναι άλλο ένα τυπικό λάθος. Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι πρέπει να προπονούνται συνεχώς για να επιτύχουν τους στόχους της φυσικής τους κατάστασης, ωστόσο η ξεκούραση και η αποθεραπεία αποτελούν ουσιαστικό συστατικό κάθε προπονητικού προγράμματος. Η έντονη άσκηση χωρίς αρκετή ανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και περιστασιακά νέκρωση των μυϊκών ινών, η οποία μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη μυϊκή δύναμη και δύναμη, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Neurological Science. Τα διαστήματα ανάπαυσης ποικίλλουν ανάλογα με τη διάρκεια και την ένταση των προπονήσεών σας, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι πρέπει να αφιερώσετε στον εαυτό σας επιπλέον χρόνο για ξεκούραση, εάν συνήθως αισθάνεστε δυσφορία ή εξάντληση πριν από την προπόνηση.

4 Κακή Διατροφή Η

δίαιτα και η άσκηση πάνε χέρι-χέρι, οπότε αν ασχολείστε σοβαρά με την προπόνησή σας, δεν πρέπει να αμελήσετε τη διατροφή σας. Πρέπει να τροφοδοτείτε σωστά το σώμα σας εάν θέλετε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του προγράμματος άσκησής σας. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας έχει έναν ισορροπημένο συνδυασμό υδατανθράκων, πρωτεϊνών, λιπών και μικροθρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αποφύγετε να ξαναγεμίσετε τα εξαντλημένα αποθέματά σας με πρόχειρο φαγητό. Ένα γλέντι μετά την προπόνηση δεν θα βελτιώσει τη διάθεσή σας και απλώς κάνει όλη τη σκληρή δουλειά σας να πηγαίνει πιο αργά.

5 Παράβλεψη του κανόνα του 10%

Το σφάλμα εκπαίδευσης που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να βρουν αυτό που τους ταιριάζει και να το ακολουθήσουν χωρίς να το αλλάξουν. Σίγουρα, η προπόνησή σας θα γίνει πιο απλή, και ως αποτέλεσμα, η αυτοπεποίθησή σας θα αυξηθεί, αλλά τελικά, η πρόοδός σας θα σταματήσει και θα καταρρεύσει. Σε αυτήν την περίπτωση ισχύει ο κανόνας του 10%. Αυξήστε τον όγκο, την απόσταση ή την έντασή σας κατά 10% την εβδομάδα για να αποφύγετε το ανεπιθύμητο οροπέδιο γυμναστικής. Δεν χρειάζεται να τηρείτε την κατευθυντήρια γραμμή του 10% για τον αριθμό. Όσο η προπόνησή σας προχωρά σταθερά και με συνέπεια, η φυσική σας κατάσταση θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

6 Αγνόηση μέτρων ασφαλείας

Σύμφωνα με την προηγούμενη ιδέα, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να πιέζετε τον εαυτό σας και να ασκείτε ανεύθυνα, και δυστυχώς, οι αρχάριοι πολύ συχνά εμπίπτουν στην τελευταία κατηγορία. Όλα αυτά τα λάθη, όπως η άρση βαρών που είναι πολύ βαριά, η χρήση ακατάλληλης φόρμας όταν χρησιμοποιείτε μηχανές ή η προσπάθεια να τρέξετε έναν μαραθώνιο κατά την πρώτη σας προπόνηση, μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς που σας αναγκάζουν να σταματήσετε τις προπονήσεις σας. Δεδομένου ότι είναι το σώμα σας, είστε ο μόνος που καταλαβαίνει πραγματικά τους περιορισμούς σας και τις απαιτήσεις που μπορείτε να βάλετε σε αυτό. Ωστόσο, μόλις βρείτε τη σωστή ισορροπία, η προπόνηση θα πάει πολύ πιο ομαλά.

7 Μη χρήση βοηθημάτων προπόνησης

Η αφθονία εφαρμογών και τεχνολογίας που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτική στους νεοφερμένους. Ωστόσο, εάν μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Buena Vista είναι κάποια ένδειξη, θα πρέπει να είναι ένα κρίσιμο συστατικό του εκπαιδευτικού σας προγράμματος. Σύμφωνα με τη μελέτη, η χρήση μετρητών καρδιακών παλμών και άλλων παρόμοιων συσκευών έκανε τις προπονήσεις καλύτερες συνολικά. Μπορείτε να εκτελέσετε προπονήσεις όπως εργασία κατωφλίου, διαλειμματική προπόνηση και βέλτιστες συνεδρίες αποκατάστασης με μια συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών που θα ήταν δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να ολοκληρώσουν με ακρίβεια χρησιμοποιώντας μόνο τον ρυθμό αντιληπτής εξάντλησης (RPE).

Leave a Reply