7 σημαντικοί φόβοι φυσικής κατάστασης που ξεπερνιούνται

23
7 σημαντικοί φόβοι φυσικής κατάστασης που ξεπερνιούνται

Μην αφήνετε τα άγχη σας να σας εμποδίσουν να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης. Μάθετε πώς να κατακτάτε τις πιο διαδεδομένες φοβίες για να κάνετε το γυμναστήριο να φαίνεται λιγότερο τρομακτικό.

Το Gymtimidation είναι ένας όρος που έχει δημιουργηθεί για να εκφράσει τον τρόμο και τον εκφοβισμό που νιώθουν πολλοί άνθρωποι όταν σκέφτονται να μπουν σε ένα γυμναστήριο ή να ξεκινήσουν μια νέα προσπάθεια γυμναστικής. Ακολουθούν επτά από τις πιο διαδεδομένες φοβίες που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση και οι δικαιολογίες για να τις αφήνετε να μην επηρεάζουν πλέον την προπόνησή σας.

1 Δεν έχω ιδέα από πού να ξεκινήσω ή τι να κάνω Η

έναρξη μιας αγωγής γυμναστικής δεν διαφέρει από την έναρξη οποιασδήποτε άλλης νέας προσπάθειας στη ζωή. μπορεί να είναι τρομακτικό. Λάβετε υπόψη ότι όλοι στο γυμναστήριο ξεκίνησαν ως αρχάριοι σε ένα σημείο και είναι πολύ φυσιολογικό να είστε νευρικοί όταν αναλαμβάνετε μια νέα εργασία.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε όλες τις παρεχόμενες εισαγωγικές συνεδρίες εάν σκέφτεστε να συμμετάσχετε σε ένα γυμναστήριο ή έχετε μόλις συμμετάσχει σε αυτό. Ακόμα κι αν έχετε ήδη μια εισαγωγή, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε με τους εκπαιδευτές για να εξασκηθείτε στη χρήση του εξοπλισμού. Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια. Είναι προτιμότερο να ρωτήσετε και να μάθετε τις κατάλληλες δεξιότητες παρά να μαντέψετε και να υποστείτε ένα ατύχημα.

Σκεφτείτε τι ελπίζετε να κερδίσετε από την εκπαίδευσή σας ως ένα άλλο κρίσιμο στάδιο που θα σας βοηθήσει να καθορίσετε την επόμενη πορεία δράσης σας. Έχετε στο μυαλό σας έναν στόχο απώλειας βάρους; Ή επικεντρωθείτε αποκλειστικά στην ανάπτυξη των χεριών σας; Στη συνέχεια, μπορείτε να καθορίσετε πώς να επιτύχετε τους στόχους σας και ποιες ασκήσεις πρέπει να εκτελέσετε για να το κάνετε αυτό, όποιες κι αν είναι αυτές. Η διατήρηση ενός προγραμματιστή, ημερολογίου γυμναστικής ή ιστολογίου μπορεί να είναι χρήσιμη για την παρακολούθηση της προόδου σας και την αξιοποίηση των προπονήσεων σας στο έπακρο.

2 Θα δυσκολευτώ να συμβαδίσω με όλους

Όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου. Όλοι όσοι βλέπετε στο γυμναστήριο ήταν κάποτε αρχάριοι. Δεν χρησιμεύει σε τίποτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους γιατί κάτι τέτοιο θα σε αφήσει πιθανώς να αισθάνεσαι απογοητευμένος και χωρίς κίνητρα. Λάβετε υπόψη ότι όλα περιστρέφονται γύρω από την προσωπική σας ανάπτυξη. το μόνο άτομο με το οποίο θα έπρεπε να ανταγωνιστείς είναι ο εαυτός σου. Όταν ξεκινάτε αρχικά στο γυμναστήριο ή σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα, δεν αναμένεται να είστε ιδιαίτερα fit, επειδή ο στόχος της έναρξης είναι να αυξήσετε τη φυσική σας κατάσταση.

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι ο εκπαιδευτής θα τους πιέσει πάρα πολύ όταν εγγραφούν σε ένα νέο μάθημα γυμναστικής. Οι εκπαιδευτές, ωστόσο, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όλες τις ικανότητες στις συνεδρίες τους και να διδάσκονται να δημιουργούν ένα περιβάλλον που να ταιριάζει σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Οι δάσκαλοι της τάξης έχουν συχνά νέους μαθητές να παρακολουθούν, έτσι είναι συνηθισμένοι να παρακολουθούν τυχόν πρώτες ανησυχίες που μπορεί να έχετε πριν ξεκινήσετε.

Ένα υπέροχο μέρος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο γυμναστήριο είναι να εγγραφείτε σε ένα ομαδικό μάθημα, καθώς θα σας πουν ακριβώς τι να κάνετε. Θα πρέπει να φτάσετε λίγο νωρίς ως αρχάριος και να ενημερώσετε τον εκπαιδευτή σας ότι αυτό είναι το πρώτο σας μάθημα. Αξιοποιήστε αυτή την ευκαιρία για να βρείτε μια θέση στο δωμάτιο όπου θα αισθάνεστε πιο άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας.

3 Όλοι θα με επικρίνουν

Αυτό είναι μια κοινή ανησυχία για άτομα που πηγαίνουν στο γυμναστήριο για πρώτη φορά, αλλά στην πραγματικότητα, άλλοι αθλητές γυμναστικής θα είναι τόσο απασχολημένοι με τις δικές τους δραστηριότητες που δεν θα σας προσέξουν καν. Αν και η είσοδος σε μια νέα τοποθεσία μπορεί να είναι εκφοβιστική, μόλις βρεθείτε εκεί, θα συνειδητοποιήσετε γρήγορα ότι κανείς άλλος δεν σας παρακολουθεί.

Επικεντρωθείτε στη δική σας τεχνική και στον εαυτό σας. Το άτομο που μεταφέρει το μεγάλο αντικείμενο ή προσπαθεί να τρέξει ένα PB στον διάδρομο δεν πρόκειται να σκέφτεται το άτομο που μόλις μπήκε στο δωμάτιο! Επιπλέον, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε το γυμναστήριο σε ώρες εκτός αιχμής, όταν είναι πιο πιθανό να υπάρχει ησυχία. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε από νωρίς εμπιστοσύνη στα εργαλεία και θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό με τον δικό σας ρυθμό. Εάν αυτό ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα, θα επιχειρούσατε ακόμη και να πάτε σε ένα μικρότερο γυμναστήριο για να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των ατόμων που πιθανώς θα συναντούσατε.

Μπορείτε να αποκλείσετε τον θόρυβο του περιβάλλοντος και να εστιάσετε αποκλειστικά στην προπόνησή σας με τη βοήθεια της μουσικής. Μπορείτε ακόμη και να φέρετε έναν φίλο μαζί για υποστήριξη. Εάν εσείς οι δύο ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον, αυτό θα χρησιμεύσει επίσης ως ένα φανταστικό κίνητρο για να συνεχίσετε να επιστρέφετε.

4. Πρέπει να φοράω Lycra;

Οχι! Εάν δεν θέλετε, δεν είστε υποχρεωμένοι να το φορέσετε. Εάν θέλετε πραγματικά να φορέσετε Lycra, μπορείτε, αλλά δεν είναι απαραίτητο για το γυμναστήριο. Ποτέ μην βάζετε κάτι που σας κάνει να νιώθετε άβολα. Πρέπει να μπορείτε να εκτελέσετε την άσκηση στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας χωρίς να ανησυχείτε για τη συνεχή προσαρμογή της ενδυμασίας σας. Φορώντας ρούχα που είναι πολύ μεγάλα και φαρδιά μπορεί να κολλήσει το υλικό στα μηχανήματα, επομένως αποφύγετε να το κάνετε.

Το να φοράτε πολύ στενά ρούχα θα περιορίσει την κίνησή σας και, τελικά, την προπόνησή σας. Λάβετε υπόψη ότι όλοι θα ιδρώσουν και θα έχουν κόκκινο πρόσωπο, ανεξάρτητα από το πώς εμφανίζεστε. Πιθανότατα δεν είχατε μια ωραία προπόνηση αν αφήσετε τη συνεδρία σας να φαίνεται τέλεια. Λόγω των θέσεων που θα κρατάτε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων γιόγκα ή πιλάτες, θα πρέπει να φοράτε ρούχα που είναι λίγο πιο στενά.

Αν προτιμάτε, στρώστε ρούχα με πιο φαρδιά ρούχα. Κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, φορώντας ρούχα με ιδιότητες που απομακρύνουν την υγρασία θα σας βοηθήσει να παραμείνετε πιο δροσεροί απομακρύνοντας τον ιδρώτα από το δέρμα σας. Όταν επιλέγετε τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου σας, να έχετε κατά νου ότι μπορεί να υπάρχουν άλλα άτομα εκεί.

Δεν έχω χρόνο για γυμναστική.

Είναι πολύ πιο απλό από ό,τι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι να ενσωματώσετε κάποια μορφή άσκησης φυσικής κατάστασης στο καθημερινό πρόγραμμα. Τα μαθήματα διάρκειας 30 λεπτών προσφέρονται συχνά από τα γυμναστήρια, γεγονός που καθιστά απλό να τα στριμώξετε πριν ή μετά τη δουλειά. Για να μειώσετε τον χρόνο ταξιδιού από και προς το γυμναστήριο, μπορείτε ακόμη και να ασκηθείτε στο σπίτι. Σηκωθείτε 15 λεπτά νωρίτερα και γυμναστείτε για 10 λεπτά χωρίς εξοπλισμό στο σπίτι το πρωί.

Μικρές προσαρμογές στον τρόπο ζωής μπορεί μερικές φορές να έχουν σημαντικό αντίκτυπο. Αντί να δηλώνετε απλώς «δεν έχω χρόνο», τροποποιήστε τη ρουτίνα σας ώστε να ανταποκρίνεται στον τρόπο ζωής σας. Για παράδειγμα, εάν μπορείτε να κάνετε μια προπόνηση μόνο 20 λεπτών μια μέρα. Το σωρευτικό αποτέλεσμα όλων αυτών των εβδομαδιαίων προπονήσεων 20 λεπτών θα είναι καλύτερο για εσάς από το να μην κάνετε καθόλου άσκηση. Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε χρόνο ανάμεσα στη δουλειά, την οικογενειακή ζωή και τις καθημερινές υποχρεώσεις, αλλά μην αφήσετε αυτό να σας εμποδίσει να πάτε ξανά στο γυμναστήριο. Δεν θα είσαι ο πρώτος ή ο τελευταίος που θα το πει αυτό.

Πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, πηγαίνετε για τρέξιμο ή περπάτημα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος ή κάντε προπονήσεις ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση το βράδυ. Αυτές οι μικρές, καθημερινές προσαρμογές μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Το πρόγραμμά σας θα αλλάξει καθώς ενσωματώνετε τη φυσική κατάσταση και σύντομα θα έρθει φυσικά.

6 Όταν ασκούμαι, δεν παρατηρώ ποτέ καμία αλλαγή

Το πρόγραμμα φυσικής σας κατάστασης μπορεί να μην παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα για διάφορους λόγους. Οι προπονήσεις σας μπορεί να μην είναι τόσο έντονες όσο χρειάζεται για να παράγουν αποτελέσματα. Εάν εκτελείτε επανειλημμένα την ίδια άσκηση με τον ίδιο ρυθμό, το σώμα σας θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και θα σταματήσετε να προχωράτε στη φυσική σας κατάσταση και θα χτυπήσετε σε ένα οροπέδιο. Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι η βελτίωση απαιτεί χρόνο και υπομονή. δεν θα συμβεί ξαφνικά.

Αντί να δηλώνετε κάτι γενικό όπως «θέλω να χάσω βάρος», και στη συνέχεια να απογοητεύεστε όταν δεν συμβαίνει μετά από γυμναστική για μερικές εβδομάδες, δημιουργήστε πιο συγκεκριμένους, βραχυπρόθεσμους στόχους για τον εαυτό σας, όπως «θέλω να κάνω πέντε full press up μετά από μια εβδομάδα προπόνησης». Για να επιτύχετε τους στόχους σας, θα πρέπει να θέσετε για τον εαυτό σας ΕΞΥΠΝΟΥΣ (Συγκεκριμένους, Μετρήσιμους, Εφικτούς, Ρεαλιστικούς, Έγκαιρους) στόχους.

Εκτός από την άσκηση, είναι σημαντικό να σκέφτεστε το φαγητό σας. Η σωστή διατροφή θα υποστηρίξει τις προπονήσεις σας, αλλά αν καταναλώνετε περισσότερα από αυτά που καίτε μέσω της άσκησης, το βάρος σας θα παραμείνει το ίδιο και μπορεί ακόμη και να κερδίσετε περισσότερα. Ακόμα κι αν δεν δείτε άμεσα αξιοσημείωτα οφέλη, η άσκηση θα βελτιώσει τη διάθεσή σας και τη γενική υγεία σας.

Μισούσα τα μαθήματα γυμναστικής ή φυσικής αγωγής στο σχολείο.

Πολλοί άνθρωποι είχαν δυσάρεστες εμπειρίες με τον αθλητισμό όταν ήταν στο σχολείο, αλλά δεν πρέπει να αφήσετε αυτό να σας αποθαρρύνει από το να ασκηθείτε αργότερα στη ζωή σας. Είναι πιθανό τις ώρες που αφιερώνατε στο σχολείο να σας έκαναν να συμμετάσχετε σε αθλήματα που τελικά σας απεχθάνατε, αλλά σήμερα μπορείτε να αποφασίσετε ποιες ασκήσεις θα κάνετε και πότε θα τις κάνετε.

Πιθανότατα θα απολαύσετε την άσκηση πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζετε, επομένως μην βασίζετε τις προσδοκίες σας στο πώς τη θυμάστε από το σχολείο. Τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα της άσκησης περιλαμβάνουν: ανεβάζει τη διάθεσή σας, βελτιώνει τον ύπνο σας, αυξάνει την ενέργειά σας, ενισχύει την καρδιά σας και ενισχύει τη μνήμη σας. Ο στόχος είναι να βρείτε κάτι που θα θέλετε να κάνετε και να αγαπήσετε. για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να δοκιμάσετε μια σειρά από αθλήματα και δραστηριότητες.

Είναι πιο πιθανό να τηρήσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης και φυσικής κατάστασης εάν εκτιμάτε αυτό που κάνετε. Για να αυξήσετε το κίνητρό σας κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, δοκιμάστε να προσθέσετε μουσική ή να συμμετάσχετε σε μια ομαδική δραστηριότητα με φίλους. Μια φανταστική μέθοδος για να κάνετε νέους φίλους και ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ξεφύγετε από τη δουλειά είναι να γίνετε μέλος ενός αθλητικού συλλόγου.

Leave a Reply