5 λάθη υγείας που μπορεί να κάνετε τώρα που είναι τα χειρότερα

34
5 λάθη υγείας που μπορεί να κάνετε τώρα που είναι τα χειρότερα

Δυστυχώς, κανένας από εμάς δεν είναι άψογος και όλοι κάνουμε λάθη περιστασιακά. Ωστόσο, συνειδητοποιήσατε ότι θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας αυτή τη στιγμή χωρίς καν να το καταλάβετε; Δείτε αυτές τις πέντε από τις χειρότερες γκάφες υγείας που κάνετε αυτήν τη στιγμή, από το να σκύβετε στη δουλειά σας μέχρι να ακούτε μουσική πολύ δυνατά.

Λήψη ανεπαρκούς νερού

Συνειδητοποιήσατε ότι η δίψα μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα αφυδάτωσης; Δεδομένου ότι το νερό αποτελεί τα δύο τρίτα του σώματός μας, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πρέπει να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες υγρών για να διατηρήσουμε αυτά τα επίπεδα. Φυσικά, το να νιώθετε περιστασιακά μια ελαφριά δίψα δεν είναι απαραίτητα αιτία ανησυχίας, αλλά το να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι επαρκώς ενυδατωμένο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας, τη διατήρηση της υγείας των οργάνων σας, τη βοήθεια στη διαδικασία αποτοξίνωσης και την ενίσχυση της πέψης. Το νερό είναι επίσης απαραίτητο για τη διατήρηση υγιούς, καθαρού δέρματος.

Παρακολουθήστε τα υγρά που καταναλώνετε, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε πόσο νερό λαμβάνετε. Επιπλέον, φροντίστε να έχετε πάντα ένα ποτήρι νερό στο γραφείο σας και στην τσάντα σας. Οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα είναι μια σύσταση που κάνουν ορισμένοι, ωστόσο ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητάς σας και τον καιρό, οι ανάγκες σας μπορεί να διαφέρουν.

2 Κακή στάση του σώματος από το να κάθεστε όλη μέρα Προσοχή, ιδιαίτερα, οι υπάλληλοι γραφείου. Το να κάθεσαι στο γραφείο όλη την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε κακή στάση του σώματος, που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στην πλάτη και στη σπονδυλική στήλη, πονοκεφάλους, κακή κυκλοφορία και μειωμένη λειτουργία των πνευμόνων. Ακόμα κι αν είστε κανονικά σωματικά δραστήριοι, μελέτες έχουν δείξει ότι το να ξοδεύετε πολύ χρόνο καθισμένοι μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να πάθετε ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις.

Ο ιδανικός τρόπος για να καθίσετε σε ένα γραφείο είναι με τους γοφούς σας όσο πιο πίσω θα πάνε στην καρέκλα, με τα δύο πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα και τα μάτια σας στο επάνω μέρος της οθόνης. Παρόλο που αυτή η θέση μπορεί αρχικά να αισθάνεται επώδυνη, το σώμα σας θα προσαρμοστεί γρήγορα σε αυτήν και θα σας εκτιμήσει για αυτό μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, προσπαθήστε να μετακινείστε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμη και οι πιο μικρές ενέργειες που εκτελούνται συχνά μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ορισμένων από τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το παρατεταμένο κάθισμα. Και ενώ δεν είστε στη δουλειά, προσπαθήστε να ασκείστε συχνά και να παραμείνετε όσο πιο δραστήριοι μπορείτε.

3 Υπερβολικά δυνατή ακρόαση μουσικής

Όταν ακούτε μουσική στις μετακινήσεις σας, στο γυμναστήριο ή ενώ εργάζεστε, σκέφτεστε ποτέ το επίπεδο έντασης στο οποίο το κάνετε; Η ακοή σας μπορεί να υποστεί μόνιμη βλάβη εάν εκθέτετε τον εαυτό σας σε δυνατή μουσική σε τακτική βάση. Οι συνέπειες αυτής της γκάφας υγείας δεν θα γίνουν εμφανείς αμέσως, επειδή τα προβλήματα ακοής που προκύπτουν από την ακρόαση δυνατής μουσικής χρειάζονται χρόνο για να εκδηλωθούν. Η βλάβη μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες συνέπειες, όπως απώλεια ακοής και εμβοές (βουητό).

Σύμφωνα με μια έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το μέσο επίπεδο ντεσιμπέλ στο οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν προσωπικές συσκευές ήχου είναι 94. (για να το θέσουμε σε μια προοπτική, η κανονική συνομιλία είναι συνήθως περίπου 60 ντεσιμπέλ.) Επενδύστε σε μερικά ακουστικά ακύρωσης θορύβου για να δώσετε έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή ευκαιρία να προστατεύσετε την ακοή σας. Αυτά θα σβήσουν τον θόρυβο του περιβάλλοντος, τον οποίο οι περισσότεροι προσπαθούν να σβήσουν αυξάνοντας την ένταση ήχου ενός τυπικού ζευγαριού ακουστικών. Δώστε στα αυτιά σας τακτικά διαλείμματα 20 λεπτών από τη μουσική για να τους δώσετε την ευκαιρία να ξεκουραστούν.

Χρήση του κουμπιού αναβολής τέσσερις φορές

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν το κουμπί αναβολής το πρωί και άλλοι δεν σκέφτονται καν να σηκωθούν από το κρεβάτι μέχρι να το χρησιμοποιήσουν μερικές φορές. Ωστόσο, όσο ευχάριστα κι αν αισθάνονται μερικά κλεμμένα λεπτά εκείνη τη στιγμή, μπορεί να μην είναι ευεργετικά για τον κύκλο του ύπνου σας. Το σώμα σας είναι έτοιμο να σηκωθεί όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι σας, αλλά όταν πατήσετε το κουμπί αναβολής, μπορεί να ρίξει το σώμα σας και να σας κάνει να νιώθετε πιο υπνηλία και ταραχή από ό,τι όταν χτυπούσε το ξυπνητήρι.

Ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να ρυθμίζετε ένα ξυπνητήρι την ίδια ώρα κάθε μέρα και να σηκώνετε όταν ηχεί. Όχι άλλα κουμπιά αναβολής! Το σώμα σας θα προσαρμοστεί τελικά στο να σηκώνεται την ίδια ώρα κάθε μέρα μετά από λίγο, και τελικά, μπορεί ακόμη και να ξυπνήσει φυσικά εκείνη την ώρα χωρίς τη βοήθεια συναγερμού.

5 Βουρτσίζετε αμέσως τα δόντια σας μετά το φαγητό

Αν και αναμφίβολα πιστεύετε ότι το βούρτσισμα των δοντιών σας μετά τα γεύματα είναι καλή ιδέα, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι κακό για τα δόντια σας. Το σμάλτο των δοντιών μπορεί να καταστραφεί με το βούρτσισμα αμέσως μετά την κατανάλωση οτιδήποτε όξινου ή γλυκού, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και των υγρών. Όταν καταναλώνετε οτιδήποτε όξινο, τα επίπεδα pH στο στόμα σας πέφτουν κάτω από το κανονικό, γεγονός που κάνει το σμάλτο των δοντιών σας πιο εύθραυστο και εύθραυστο. Επομένως, διατρέχετε τον κίνδυνο να αφαιρέσετε το εξασθενημένο σμάλτο εάν βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά την κατανάλωση ενός όξινου πιάτου.

Αντίθετα, πλύνετε τα δόντια σας πριν από οποιαδήποτε όξινη τροφή. Αφού φάτε αυτά τα είδη, μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό, αλλά περιμένετε τουλάχιστον 40 λεπτά πριν χρησιμοποιήσετε την οδοντόβουρτσα γιατί χρειάζεται τόσο πολύς χρόνος για να επανέλθουν τα επίπεδα του pH στο φυσιολογικό.

Leave a Reply