10 διορθώσεις γυμναστικής που ταιριάζουν στη διάθεσή σας

23
10 διορθώσεις γυμναστικής που ταιριάζουν στη διάθεσή σας

Υπάρχουν ψηλά και χαμηλά στη ζωή. μια μέρα μπορεί να αισθάνεστε ασταμάτητοι αφού πετύχετε τη δουλειά των ονείρων σας, αλλά την επόμενη μέρα μπορεί να νιώσετε εκτεθειμένοι και μόνοι επειδή πέσατε πάνω από ένα κάθισμα μπαρ μπροστά στον πρώην σας και τον νέο τους σύντροφο. Γιατί λοιπόν να μην διαφέρουν οι ρουτίνες άσκησής μας αν η ζωή και η διάθεσή μας διαφέρουν; Δοκίμασέ το. Σε αυτήν την ενότητα, θα σας δείξουμε πώς να προσαρμόσετε τη δραστηριότητά σας στη διάθεσή σας.

Λυπημένο

Μην υποχωρείτε, αν το μόνο που θέλετε να κάνετε όταν νιώθετε πεσμένος είναι να τραβήξετε τη μπανιέρα με το παγωτό, να κουλουριαστείτε στο κρεβάτι με την Bridget Jones και να σκουπίσετε τα δάκρυα. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, μια φυσική ορμόνη της ευτυχίας που σας βοηθά να αισθάνεστε καλύτερα και λιγότερο πεσμένοι. Επιπλέον, η γυμναστική θα σας κουράσει, κάτι που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Όλοι αισθάνονται καλύτερα μετά από έναν καλό ύπνο.

Η δραστηριότητα

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν είστε πεσμένοι είναι να περιτριγυρίζεστε από υπερβολικά χαρούμενους ανθρώπους που χορεύουν σαν να είναι σε μιούζικαλ γυμνασίου. Πηγαίνετε να κολυμπήσετε αντί να παρακολουθήσετε ένα μάθημα χορού ή αεροβικής όπου θα είστε περιτριγυρισμένοι από υπερβολικά χαρούμενους και χαρούμενους ανθρώπους – το είδος των ανθρώπων που είναι χαρούμενοι τη Δευτέρα το πρωί.

Γιατί;

Η κολύμβηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτιάξετε τη διάθεση σας όταν είστε πεσμένοι. Το να πάτε για σόλο κολύμπι μπορεί να είναι ο τέλειος τρόπος για να απομακρυνθείτε από άλλους ανθρώπους και λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να σκεφτείτε τα πράγματα. Το να έχετε έναν σύντροφο μαζί και να αλλάξετε το μπάνιο σας μπορεί να σας βοηθήσει πολύ αν χρειάζεστε κάποιον να μιλήσετε και να σας αποσπάσει την προσοχή από τα προβλήματά σας. Το να βυθιστείς σε μια λίμνη νερού και να παρασυρθείς στα ηρεμιστικά της κύματα είναι η ιδανική προσέγγιση για να ξεφύγεις από τα μπλουζ σου. Το νερό είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τους θορύβους του νερού για να τους βοηθήσουν να κοιμηθούν, για παράδειγμα.

2

Μόνοι

Μερικές φορές, παρά το γεγονός ότι περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους, νιώθουμε απλώς μόνοι, κάτι που δεν είναι η καλύτερη ψυχική κατάσταση για να ξεκινήσουμε μια προπόνηση. Αλλά μην αφήσετε αυτό να σας εμποδίσει να πάτε στο γυμναστήριο γιατί είναι ένας υπέροχος τρόπος να συναντήσετε ανθρώπους και να παρακολουθήσετε ένα μάθημα άσκησης ή να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον.

Η δραστηριότητα Η

εργασία σε έναν υπολογιστή όλη την ημέρα μπορεί να είναι απομονωτική, επομένως ο καλύτερος τρόπος για να δυναμώσετε την καρδιά σας ενώ διασκεδάζετε και συναντάτε νέους ανθρώπους είναι να συμμετέχετε σε μια δραστηριότητα που απαιτεί συνεργασία και επικοινωνία. Η μεγαλύτερη προσέγγιση για να ξεφύγετε από τη μοναξιά είναι να παρακολουθήσετε μαθήματα άσκησης, ιδανικά εκείνα που είναι χαρούμενα και διασκεδαστικά όπως μαθήματα χορού ή γυμναστηρίου.

Γιατί;

Η καλύτερη τεχνική για να κάνετε μια προπόνηση πιο ευχάριστη και ευχάριστη είναι να προσθέσετε λίγη χαρούμενη μουσική και έναν ενθουσιώδη εκπαιδευτή. Η καλύτερη μέθοδος για να ασκήσετε ολόκληρο το σώμα σας είναι να χορεύετε και όταν όλοι χορεύουν ταυτόχρονα, καλλιεργείται μια αίσθηση συντροφικότητας και έμπνευσης. Επιπλέον, αν ξεκινήσετε να πηγαίνετε στο μάθημα σε καθημερινή βάση, θα συναντήσετε μερικούς από τους τακτικούς, θα δημιουργήσετε επαφές και θα ξεπεράσετε γρήγορα τη μοναξιά σας!

3

Στρεσαρισμένοι

Ακόμα και το πιο χαλαρό άτομο μπορεί να βιώσει πίεση περιστασιακά λόγω της δουλειάς, των εξετάσεων και άλλων γεγονότων που συμβαίνουν κάποια στιγμή στη ζωή μας. Αλλά η άσκηση με οποιονδήποτε τρόπο θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε τις ανησυχίες σας, επομένως το να παραλείψετε το γυμναστήριο και να ασχοληθείτε με τις ανησυχίες σας δεν είναι ποτέ καλή επιλογή.

Η δραστηριότητα

Yoga είναι η ιδανική λύση γυμναστικής για το ανήσυχο μυαλό σας, για να χαλαρώσετε και να σας απαλλάξει από το άγχος της ζωής, είτε αισθάνεστε λίγο τρομοκρατημένοι και ανήσυχοι είτε δυσκολεύεστε να αφήσετε τη δουλειά σας στο χώρο εργασίας.

Γιατί;

Οι τεχνικές αναπνοής που χρησιμοποιούνται στη γιόγκα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για άτομα που είναι στρεσαρισμένα ή ανήσυχα, επειδή μπορούν να μειώσουν τον καρδιακό σας ρυθμό και να βοηθήσουν στον διαλογισμό, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας από ορισμένες από τις δυσμενείς ιδέες σας που προκαλούν άγχος. Η εστίαση στην ισορροπία, τις θέσεις και την αναπνοή σας ενώ ακούτε ήρεμη μουσική και τεντώνεστε βαθιά είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να αποσπάσετε την προσοχή σας από τις σκέψεις σας και να βρείτε ηρεμία.

4

Απογοητευμένοι

Είναι απλό να εκνευρίζεσαι για ασήμαντα πράγματα στη ζωή, όπως τα τρομερά πεθερικά που έρχονται για το Σαββατοκύριακο και επικρίνουν συνεχώς οτιδήποτε κάνεις, το ενοχλητικό άτομο που κάθεται δίπλα σου στο λεωφορείο για το σπίτι ή μια κακή κυκλοφοριακή συμφόρηση . Αλλά αν δεν απαλλαγείτε από αυτά τα συναισθήματα, θα μπορούσαν να αρχίσουν να επηρεάζουν άλλες πτυχές της ζωής σας.

Η δραστηριότητα

Η μεγαλύτερη προσέγγιση για να βρεις τη μοναξιά που χρειάζεσαι τόσο πολύ και να αφήσεις αυτά τα συναισθήματα έξω είναι να τρέξεις. Φορέστε μερικά ακουστικά και χτυπήστε τον διάδρομο ή πηγαίνετε για ένα γραφικό τζόκινγκ.

Γιατί;

Λαχταράμε την ανεξαρτησία που συνεπάγεται το τρέξιμο καθώς οι ζωές μας γίνονται πιο στενές. Η μοναξιά και η ηρεμία που μπορεί να φέρουν τα επαναλαμβανόμενα βήματα του τρεξίματος και ο σταθερός ρυθμός μπορούν να επιτευχθούν όταν βρίσκεστε έξω στα στοιχεία, βασιζόμενοι μόνο στη δική σας δύναμη και ορμή. Μια έξυπνη μέθοδος για να αποστασιοποιηθείτε από τους ερεθισμούς που ταυτίζουμε με τη ζωή μας είναι να πάρουμε λίγο καθαρό αέρα και να αφήσουμε τα συνηθισμένα μέρη στα οποία περιοριζόμαστε.

5

Βαριέμαι

Εκτός κι αν είστε ένας από αυτούς τους περίεργους ανθρώπους που βρίσκουν το να πλένουν τα πιάτα συναρπαστικό, να δουλεύουν 9 έως 5, να μελετούν, να πλένουν τα πιάτα, να καθαρίζουν το σπίτι και να πηγαίνουν στο γυμναστήριο μπορεί να μας πάρουν πολύ χρόνο και να προσφέρουν λίγη απόλαυση . Δεδομένου ότι η πλήξη είναι μια αναπόφευκτη πτυχή της κοινωνίας μας, η αλλαγή της ρουτίνας σας δοκιμάζοντας μια νέα προπόνηση είναι ο ιδανικός τρόπος για να φέρετε ποικιλία.

Η δραστηριότητα

Η συμμετοχή σε ένα ανταγωνιστικό άθλημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε σε φόρμα όταν η ζωή γίνεται βαρετή. Οι δραστηριότητες που καταστρέφουν την πλήξη περιλαμβάνουν μπάσκετ, ποδόσφαιρο, μπάντμιντον, τένις ή ακόμα και κάτι πιο περίεργο όπως το τζούντο.

Γιατί;

Αποφύγετε παιχνίδια όπως το γκολφ και το κρίκετ που χρειάζονται παρατεταμένη ορθοστασία στο γήπεδο γιατί δεν είναι τα καλύτερα για να διατηρήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό ψηλά και το μυαλό σας ενεργό. Η ιδανική στρατηγική για να διατηρήσετε το βασικό σας επίπεδο φυσικής κατάστασης χωρίς τη μονοτονία ενός τυπικού προγράμματος γυμναστικής είναι ό,τι και αν είναι διασκεδαστικό και προσβάσιμο σε κοντινή απόσταση. Επιπλέον, η προσθήκη ενός κοινωνικού στοιχείου στην προπόνησή σας είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να την κάνετε ελκυστική και συναρπαστική, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί την ανταγωνιστική σας πλευρά. Μπορώ να υποσχεθώ ότι μετά τη συμμετοχή σας σε αυτά τα αθλήματα, το μυαλό σας θα απασχοληθεί, θα νιώσετε ενέργεια και επίσης θα περάσετε υπέροχα!

6

Τεμπέλης

Το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε όταν σηκώνεστε από τον καναπέ φαίνεται σαν ο χειρότερος εφιάλτης σας και το κίνητρό σας είναι στο χαμηλότερο σημείο όλων των εποχών είναι να κάνετε κάτι που θα σας δώσει ενέργεια, ιδανικά με κάποιον άλλο! Έχετε έναν συνεργάτη στο γυμναστήριο που θα σας αναγκάσει να ξεκολλήσετε αν το Netflix έχει δημοσιεύσει μια νέα σεζόν της αγαπημένης σας εκπομπής και απλά δεν μπορείτε να μπείτε στον κόπο να πάτε στο γυμναστήριο!

Η δραστηριότητα

Τι κάνετε τώρα που ο φίλος σας τοποθέτησε με επιτυχία τα αθλητικά σας παπούτσια; Κλώση! Απίστευτο, η ποδηλασία μπορεί να είναι ένα πραγματικά δυναμωτικό άθλημα. Θα εκπλαγείτε με το πόσο σκληρά μπορείτε να προπονηθείτε αν ο εκπαιδευτής σας κοιτάζει απευθείας σε μια τάξη και σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε. Η ποδηλασία καίει επίσης έναν τόνο θερμίδων και απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες θα αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Γιατί;

Το spinning μπορεί να είναι μια προκλητική προπόνηση με αισιόδοξη μουσική και έναν επιθετικό εκπαιδευτή που σας ωθεί να εργαστείτε περισσότερο. Επιπλέον, κάθε μάθημα ξεκινάει απαλά, επομένως η βόλτα με μουσικό ποδήλατο μπορεί να σας βοηθήσει να συνηθίσετε την δυναμωτική δραστηριότητα που πρόκειται να κάνετε. Θα επιμείνετε και θα πιέσετε για να νιώσετε καλύτερα και πιο εμπνευσμένοι από την άλλη πλευρά με την υποστήριξη των άλλων μαθητών και του δασκάλου σας.

7

Θυμωμένος

Ακόμα και στις μεγαλύτερες περιστάσεις, η οργή μπορεί να μας κυριεύσει όλους. Ωστόσο, το να αφήσετε τον θυμό σας να φουντώσει χωρίς να κάνετε τίποτα γι ‘αυτό δεν θα σας βοηθήσει. Η άσκηση είναι μια καλύτερη επιλογή για να διώξετε τη συγκρατημένη οργή σας γιατί θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε οτιδήποτε σας ενοχλεί. Μαζί με την καύση ενός τόνου θερμίδων και την οικοδόμηση σημαντικού σιδήρου, θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε ειρηνικά και να αποκαταστήσετε την ισορροπία σας για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Η δραστηριότητα

Έτσι, χάσατε το λεωφορείο σας, μάθατε ότι ο φίλος σας βλέπει έναν από τους πρώην συντρόφους σας και έβαλε στο ράφι ένα έργο στο οποίο εργαζόσασταν στη δουλειά. Πάρτε μερικές ήρεμες αναπνοές, εγγραφείτε για μια συνεδρία Boxercise ή απλά φορέστε μερικά γάντια και χτυπήστε τον σάκο του μποξ.

Γιατί;

Ίσως είναι πιο σοφό και πιο αποδεκτό από ηθική άποψη να τρυπάτε τον αέρα ή την τσάντα μέσα από το μποξ ή ένα μάθημα αντί να χτυπάτε γροθιές στον λεγόμενο φίλο σας ή στο τρομερό αφεντικό σας. Είναι εκπληκτικά θεραπευτικό να εξασκείτε τα σωστά αγκίστρια και τρυπήματα με γρήγορο ρυθμό και θα πρέπει να αισθάνεστε λίγο λιγότερο ταραγμένοι όταν αφήνετε τα γάντια σας μετά το μάθημα. Γρήγορα θα νιώσετε άνετα και ανακουφισμένοι, ειδικά αν επικεντρωθείτε σε αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο και δείτε τον εαυτό σας να εξαφανίζει αυτό το ζήτημα με όλη σας την ενέργεια και την οργή σας.

8

Ενθουσιασμένος

Γιατί να μην δυναμώσετε και να τροφοδοτήσετε το βουητό του ενθουσιασμού εάν πρόκειται να συμβεί κάτι συναρπαστικό στη ζωή σας ή εάν το άτομο με το οποίο έχετε τσακιστεί εδώ και μήνες μόλις σας ζήτησε να βγείτε ραντεβού;

Η δραστηριότητα

Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε σε φόρμα όταν είστε γεμάτοι ενθουσιασμό είναι να χρησιμοποιήσετε τη Zumba για να εκμεταλλευτείτε την ξαφνική έκρηξη του σθένους σας.

Γιατί;

Η Zumba είναι σχεδιασμένη για εξωστρεφείς ανθρώπους. Οι ζωντανοί, ειλικρινείς τόνοι είναι τέλειοι για να δίνουν ενέργεια στις ψυχές και η κίνηση του σώματός σας στη μουσική θα σας κάνει να νιώσετε περισσότερη ενέργεια από πριν. Επιπλέον, η χαρά και το πάθος του εκπαιδευτή και των άλλων μαθητών σας θα προσθέσουν μόνο τον ενθουσιασμό και το κίνητρό σας.

9

Ευτυχισμένος

Επειδή η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες και σας δίνει την ικανοποίηση ότι ξέρετε ότι δουλέψατε σκληρά και ότι κάνατε καλό στο σώμα σας, ακριβώς οποιαδήποτε δραστηριότητα θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους. Ωστόσο, η ενασχόληση με επίπονες δραστηριότητες όπως η άρση βαρών ή η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) μετά από μια φανταστική μέρα που όλα έχουν πάει όπως σας μπορεί μερικές φορές να σας φθείρει και να εξαντλήσει το αίσθημα ικανοποίησής σας.

Η δραστηριότητα

Η καλύτερη άσκηση είναι να κάνετε κάτι συναρπαστικό και ζωηρό, να κινηθείτε και να ενεργοποιήσετε το καρδιαγγειακό σύστημα. Είναι σημαντικό να τροφοδοτείτε από αυτό το καλό συναίσθημα, να το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο και να αφήσετε το γυμναστήριο πιο χαρούμενο από ό,τι ήσασταν πριν, συμμετέχοντας σε προγράμματα που βασίζονται στη μουσική, όπως χορός ή αερόμπικ στο νερό.

Γιατί;

Όταν νιώθετε αισιόδοξοι και αναζωογονημένοι, η μουσική, ο γρήγορος χορός και οι μεγάλες δυναμικές κινήσεις είναι φανταστικές. Όταν δεν αισθάνεστε καλά, μπορεί να είναι δύσκολο να εμπνεύσετε τον εαυτό σας για να κάνετε προπονήσεις καρδιο γιατί πιθανότατα θα αισθάνεστε φρικτά με την προσπάθεια και θα προσφέρετε μόνο τη μισή από αυτήν. Ωστόσο, η ευτυχία σας κάνει να θέλετε να δουλέψετε σκληρά και να του δώσετε ό,τι έχετε, έτσι οι ενεργητικές δραστηριότητες καρδιαγγειακής άσκησης και τα μαθήματα είναι ιδανικά για τη διατήρηση της ευτυχίας.

10

Κουρασμένος

Τα επίπεδα ενέργειάς σας σίγουρα θα υποφέρουν από το να σηκώνεστε στις επτά το πρωί για δουλειά ή από το να κυνηγάτε τα παιδιά όλη την ημέρα. Μπορεί να μην έχετε κίνητρο για να πάτε στο γυμναστήριο εάν είχατε μια φρικτή νύχτα ύπνου ή είχατε καταπονήσει μέχρι τα κόκαλα. Έχετε δίκιο ότι η υπερβολική άσκηση είναι ανεπιθύμητη, αλλά το να παραλείψετε εντελώς το γυμναστήριο είναι επίσης επιβλαβές για εσάς.

Η δραστηριότητα

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να κάνετε ήρεμη, χαλαρή άσκηση, επειδή υπάρχουν στιγμές που οι υψηλής έντασης ασκήσεις καρδιο απλά επιβαρύνουν πολύ το σώμα και το μυαλό μας. Η γιόγκα και οι διατάσεις είναι εξαιρετικοί τρόποι για να δυναμώσετε τους μυς σας, να αυξήσετε την ευελιξία σας και να απαλλαγείτε από κάθε ενοχή που μπορεί να νιώθετε για το να παραλείψετε το γυμναστήριο. Και αν η άσκηση σε ένα χαλάκι δεν σας αρέσει, δοκιμάστε να παίξετε έναν γρήγορο γύρο γκολφ για να πάρετε λίγο καθαρό αέρα και να ασκηθείτε.

Γιατί;

Μπορείτε απλά να χαλαρώσετε το σώμα και τους μύες σας από την απαιτητική ύπαρξή σας παίζοντας γκολφ ή διατάσεις, ηρεμώντας το μυαλό σας, βγαίνοντας έξω και κοιμηθείτε αρκετά. Δεν ωφελεί να πιέζεις τον εαυτό σου να ξεκινήσει μια προκλητική προπόνηση που ξέρεις ότι δεν θα ολοκληρώσεις όταν το κίνητρό σου είναι χαμηλό. Αντίθετα, ασχοληθείτε με μια ειρηνική, χαμηλής έντασης δραστηριότητα για να ασκηθείτε χωρίς να εξαντλήσετε τον εαυτό σας.

Leave a Reply