Τα 7 χειρότερα λάθη της άσκησης

22
Τα 7 χειρότερα λάθη της άσκησης

Δεν πληροίτε τους στόχους φυσικής σας κατάστασης; Μάθετε τις κορυφαίες 7 γκάφες φυσικής κατάστασης που θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να πετύχετε τους προπονητικούς σας στόχους.

Στην αναζήτησή μας για φυσική τελειότητα, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να θέσουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο. Όσον αφορά την άσκηση, συνήθως πιστεύουμε ότι δύο ή τρεις μακροχρόνιες συνεδρίες γυμναστικής δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα θα είναι αρκετές για να μας δώσουν τη σωματική διάπλαση των ονείρων μας. Το πρόβλημα είναι ότι στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Χωρίς χρόνο, προγραμματισμό και υπομονή, το να είσαι υγιής και να δείχνεις ωραίος θα μπορούσε να σε βάλει σε έναν οδυνηρά μακρύ δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά.

One No Exercise Plan, No Hope

Τα περισσότερα άτομα απολαμβάνουν να έχουν ένα σχέδιο. Πολλοί όχι. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές στη ζωή που πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν θα βρεις το δρόμο σου χωρίς χάρτη, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν προσπαθείς να είσαι υγιής. Εάν έχετε μια στρατηγική για την εξάσκηση, έναν στόχο ή έναν καθορισμένο στόχο, έχετε ένα σχέδιο επιτυχίας. Το πιθανότερο είναι ότι θα πετύχετε αν το τηρήσετε. Παρόλο που μπορεί να ακούγεται υπέροχο να μπαίνεις στο γυμναστήριο και να το φτιάχνεις καθώς πηγαίνεις, μια τέτοια προσέγγιση απλά δεν αποφέρει αποτελέσματα. Εάν δεν το κάνετε, δεν θα το κάνετε.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξή σας, να αμφισβητήσετε τις ρουτίνες σας και να προχωρήσετε με τη βοήθεια ενός σχεδίου. Θεωρήστε το παρόμοιο με τα ψώνια. Αν πάτε για ψώνια χωρίς σχέδιο, πιθανότατα θα περιφέρεστε στο κατάστημα για ώρες. Ωστόσο, εάν έχετε μια λίστα πριν πάτε, θα ξοδέψετε τον χρόνο σας με σύνεση και απλώς θα ολοκληρώσετε τις εργασίες της λίστας, δίνοντάς σας άφθονο χρόνο για να φτάσετε στο γυμναστήριο μετά.

2 Η υπερβολική άσκηση πολύ νωρίς

Όσοι από εσάς έχετε ένα σχέδιο αισθάνεστε αναμφίβολα λίγο αυτοικανοποιημένοι αυτή τη στιγμή, και αυτό είναι κατανοητό. Ωστόσο, πόσοι από εσάς έχετε επιτεθεί κατά μέτωπο σε αυτήν τη στρατηγική, όπως ο παροιμιώδης ταύρος σε ένα πορσελάνικο; Τώρα, πάμε. Να είστε ειλικρινείς. Το να κάνεις ένα λάθος εδώ είναι απλό. Το πρόβλημα είναι ότι το να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής πολύ σύντομα θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό, πλήξη, έλλειψη οδήγησης και μια ρουτίνα γυμναστικής που τελειώνει ένα μήνα μετά.

Να θυμάστε ότι το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να επουλωθεί, να επιδιορθώσει τους μύες και να αναπτυχθεί και να προσαρμοστεί στη φυσική κατάσταση όταν του δίνετε χρόνο να ξεκουραστεί μεταξύ των συνεδριών. Η καλύτερη στρατηγική είναι να ασκείσαι έξυπνα και όχι κοπιαστικά, κάτι που συνεπάγεται να κάνεις τα πάντα, από ένα αξιοπρεπές ζέσταμα με τις απαραίτητες διατάσεις μέχρι τη σωστή χαλάρωση.

3 Οι προπονήσεις σας δεν προσφέρουν αρκετή ποικιλία

Αποφύγετε να πέσετε σε άθλια κατάσταση. Είναι κάτι που είναι εύκολο να το προσπεράσετε, ιδιαίτερα αν έχετε ασκηθεί με έναν προσωπικό γυμναστή και έχετε ένα πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο για εσάς. Αυτό είναι φανταστικό, αλλά πρέπει να αξιολογείται και να προσαρμόζεται συχνά. Η ανάπτυξή σας θα επιταχυνθεί αν συνεχίσετε να εκτελείτε τις ίδιες ασκήσεις αφού το σώμα σας θα τις συνηθίσει. Λάβετε υπόψη ότι μόνο μερικές μυϊκές ομάδες θα αναπτυχθούν ενώ άλλες θα είναι πολύ ανεπαρκείς.

Εάν θέλετε να συνεχίσετε να λαμβάνετε αποτελέσματα, είναι ζωτικής σημασίας να πιέζετε συνεχώς το σώμα και το μυαλό σας.

4 Μην πιέζετε τον εαυτό σας αρκετά σκληρά Μπορεί να είναι δελεαστικό να φύγετε από το γυμναστήριο μετά από 20 λεπτά με σχεδόν καθόλου εφίδρωση στο μέτωπό σας, αλλά δεν έχετε έτσι υπέροχους κοιλιακούς. Ακόμη και ο πιο αφοσιωμένος λάτρης της γυμναστικής έχει διακοπές στο γυμναστήριο ή ενώ ταξιδεύει. Σε όλους επιτρέπεται η περιστασιακή μικρή παρέκκλιση, αλλά για ορισμένα άτομα κάθε μέρα είναι μια μικρή συνεδρία άσκησης κατά την οποία πραγματικά δεν καίνε πολλές θερμίδες.

Δεν θα κάψετε θερμίδες ή λίπος, δεν θα χάσετε βάρος ή θα τονώσετε αυτές τις προβληματικές περιοχές εάν δεν αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό. Είναι μια εύκολη εξίσωση. Η εργασιακή ηθική φέρνει αποτελέσματα. Αυτό δεν σημαίνει άσκηση μέχρι να λιποθυμήσετε, αλλά σημαίνει να ιδρώσετε και να απελευθερώσετε κάποιες ενδορφίνες.

5 Δεν πηγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί

Πόσο συχνά έχετε δει κάποιον στο γυμναστήριο να διαβάζει ένα βιβλίο ενώ αδιάφορα έγειρε πάνω από το ελλειπτικό μηχάνημα; Δεν είναι αφοσιωμένοι στην προπόνησή τους, όπως αποδεικνύεται από τη στάση τους, και μια τέτοια προπόνηση δεν θα οδηγήσει σε σημαντική καύση θερμίδων. Είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείτε την κατάλληλη τεχνική όταν χρησιμοποιείτε εξοπλισμό καρδιαγγειακής άσκησης ή συμμετέχετε σε άλλους τύπους άσκησης.

Παρόμοια με το πώς η ανάγνωση ενός βιβλίου ενώ πατάτε δεν θα βοηθήσει στην πραγματικότητα, το να χτυπάτε τον εαυτό σας στην κωπηλατική μηχανή μέχρι να τραβήξετε έναν μυ της πλάτης λόγω κακής τεχνικής δεν θα βοηθήσει επίσης. Όταν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, είναι πάντα καλή ιδέα να ζητάτε συμβουλή και οι πιο κρίσιμες συμβουλές θα είναι τεχνικές οδηγίες για το πώς να το κάνετε σωστά.

Ανεφοδιάζετε πολύ συχνά

Μετά από κάθε προπόνηση, είναι σημαντικό να ανεφοδιάζεστε με καύσιμα. Όταν ασκείστε, το σώμα σας χρησιμοποιεί ενέργεια από τα αποθέματα γλυκογόνου του, επομένως πρέπει να ανεφοδιάζεστε με καύσιμο εάν θέλετε οι μύες σας να ανακάμψουν σωστά. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι πάνε πολύ μακριά με την πτυχή του ανεφοδιασμού. Επιλέγοντας γεύματα γεμάτα με «άδειες θερμίδες», μπορεί να είναι απίστευτα απλό να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες ή kilojoules από αυτές που έχετε ξοδέψει. Αυτή η φράση περιγράφει τρόφιμα που είναι πλούσια σε θερμίδες ή kilojoules αλλά χαμηλή σε θρεπτική αξία. Για παράδειγμα, ενώ ένα cheeseburger είναι αποδεκτό ως περιστασιακή απόλαυση, σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι το καλύτερο γεύμα σας μετά την προπόνηση.

Το σνακ με αθλητικά ποτά γεμάτα ζάχαρη και ενεργειακές μπάρες μετά την προπόνηση μπορεί επίσης να γίνει συνήθεια. Αντίθετα, ενυδατωθείτε με νερό και τρώτε μερικά φρούτα ή ξηρούς καρπούς ως θρεπτικό σνακ. Μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης και να βελτιώσετε το επίπεδο των προπονήσεών σας τρώγοντας μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή.

7 Υπερτονισμός της προπόνησης καρδιο ενώ παραμελείτε τα βάρη

Όταν συντάσσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης, πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να σηκώνουν βάρη από φόβο μήπως αυξηθούν. Συχνά πιστεύουν ότι το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων ή το ποδήλατο θα τους φέρει εκεί που θέλουν να πάνε αντί να ασκούνται στο γυμναστήριο. Ως ένα βαθμό, είναι λογικό, αλλά αποφεύγοντας την προπόνηση με βάρη, χάνετε έναν τόνο πιθανών πλεονεκτημάτων για την υγεία και τη φυσική κατάσταση.

Το βάρος που σηκώνετε και οι επιπτώσεις που έχει στο σώμα σας είναι πάντα υπό τον έλεγχό σας, οπότε αν θέλετε να φαίνεστε σαν bodybuilder, μπορεί να αποκτήσετε αυτό το βλέμμα σηκώνοντας μεγάλα βάρη. Οι προπονήσεις με βάρη χαμηλής έντασης είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να τονώσετε τους μύες σας, να αυξήσετε την κατανάλωση θερμίδων και λίπους και να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας.

Leave a Reply