Συμβουλές για τον μεγαλύτερο αρχάριο δρομέα

22
Συμβουλές για τον μεγαλύτερο αρχάριο δρομέα

Ο κόσμος του τρεξίματος μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικός σε έναν νεοφερμένο που είναι μεγάλου μεγέθους. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου, ωστόσο, ότι σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, δεν απαιτείται να πληροίτε ένα καθορισμένο πρότυπο για να ξεκινήσετε να παίζετε ή να ενταχθείτε σε μια ομάδα ή σύλλογο. Το τρέξιμο δεν νοιάζεται για την ηλικία, το επίπεδο φυσικής κατάστασης, την εμπειρία ή το μέγεθός σας!

ξεκινήστε αργά

Η ιδέα είναι να ξεκινήσετε προσεκτικά και να αυξάνετε σταδιακά εάν είστε εντελώς αρχάριοι. Θυμηθείτε, η Ρώμη δεν χτίστηκε από τη μια μέρα στην άλλη! Πάρα πολύ, πολύ γρήγορα θα οδηγήσει σχεδόν σίγουρα σε βλάβη και ενόχληση. Είναι αποδεκτό να ξεκινάτε με τετράγωνα πεζοπορίας που εναλλάσσονται με μπλοκ τζόκινγκ.

Προκειμένου να φτιάχνετε σταδιακά μέχρι να ολοκληρώσετε ένα συνεχόμενο τρέξιμο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να επιμηκύνετε σταδιακά τα διαστήματα τζόκινγκ και να συντομεύετε τα τμήματα του περπατήματος καθώς περνούν οι εβδομάδες. Εάν μόλις ξεκινάτε, δώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον 6 εβδομάδες για να προσαρμοστεί στη νέα σας ρουτίνα και να δείξετε βελτιώσεις στη φυσική σας κατάσταση κάνοντας τζόκινγκ ή περπάτημα 2-3 φορές την εβδομάδα.

μειώστε την επίδραση της σύγκρουσης!

Ως αρχάριος, μπορείτε να ανακαλύψετε ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσει το σώμα σας στην τεράστια επίδραση του τζόκινγκ. Το τρέξιμο μπορεί αρχικά να κάνει τα πόδια σας να πονάνε, επειδή κάθε φορά που το πόδι σας χτυπά στο έδαφος, ένας αντίκτυπος μεγαλύτερος από το τριπλάσιο του σωματικού σας βάρους ταξιδεύει προς τα πάνω μέσω των κάτω ποδιών σας.

Είναι καλή ιδέα να τρέχετε εκτός δρόμου περιστασιακά για να μειώσετε την πιθανότητα τραυματισμού σας. Λόγω του πόσο μαλακό είναι το γρασίδι ή τα μονοπάτια βρωμιάς, η ένταση της πρόσκρουσης μειώνεται, κάτι που είναι πολύ πιο φιλικό στους μύες, τα οστά και τις αρθρώσεις σας.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε κάποιες εναλλακτικές λύσεις χαμηλής έντασης στο πρόγραμμα τρεξίματός σας, όπως το κολύμπι και το ποδήλατο, για να σας βοηθήσουν να χτίσετε την αεροβική σας φυσική κατάσταση χωρίς να παλέψετε.

Βρείτε ένα ποιοτικό αθλητικό σουτιέν.

Ένα σωστά τοποθετημένο αθλητικό σουτιέν είναι απαραίτητο για γυναίκες όλων των μεγεθών. Χωρίς ένα, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος δυσφορίας και ανεπανόρθωτης βλάβης του μαστού. Το δέρμα και οι αδύνατοι σύνδεσμοι υποστηρίζουν τους μαστούς, οι οποίοι αποτελούνται κυρίως από λιπώδη ιστό.

Το τρέξιμο προκαλεί τέντωμα αυτών των συνδέσμων ως αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης κίνησης των μαστών με μεγάλη πρόσκρουση. Δεδομένου ότι οι σύνδεσμοι είναι μη ελαστικοί, αφού έχουν τεντωθεί, η βλάβη είναι μόνιμη, κάτι που δεν είναι ποτέ καλό. Χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη, είστε επίσης πιο επιρρεπείς να υποφέρετε από πόνους στους ώμους και την πλάτη, ειδικά αν έχετε μεγάλο μπούστο.

Προσοχή στο τσούξιμο!

Δυστυχώς, οι φωνές κατά τη διάρκεια αυτού του ντους μετά το τρέξιμο μπορεί να συμβεί οπουδήποτε το δέρμα σας είναι επιρρεπές στο τρίψιμο στον εαυτό του ή στα ρούχα. Μπορεί να νιώθετε σαν να σας έχει επιτεθεί ένας τρίφτης τυριού! Συγκεκριμένες περιοχές όπου είναι πιθανό να νιώσετε το έγκαυμα είναι οι μηροί και οι μασχάλες σας. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης σε οποιεσδήποτε επιρρεπείς σε τριβή περιοχές πριν φύγετε από το σπίτι για να αποτρέψετε αυτή τη συχνή πάθηση του τρεξίματος.

Αγνοήστε τους αρνητές.

Όταν τρέχετε, είναι πολύ χαρακτηριστικό να αισθάνεστε λίγο συνειδητοποιημένοι, ειδικά αν είστε νέος στη δραστηριότητα. Αλλά δεν πρέπει να ανησυχείτε για το τι μπορεί να σκεφτούν οι άνθρωποι. Θα λάβετε σεβασμό από τη μεγάλη πλειοψηφία των άλλων δρομέων για τη συμμετοχή σας στην κοινότητα του τρεξίματος. Είναι αυτοί που μπορούν να σχετίζονται περισσότερο με τις δυσκολίες σας!

Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε για τους άλλους μη συμμετέχοντες. Απολαύστε τα υπέροχα πλεονεκτήματα του τρεξίματος που λείπουν από τους άλλους ενώ εσείς τα εκμεταλλεύεστε.

Leave a Reply