Πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο γυμναστήριο

34
Πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο γυμναστήριο

Για αρχάριους που δεν γνωρίζουν πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο μια συνεδρία γυμναστικής, υπάρχουν επτά απλά βήματα για να απολαύσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Η φόρμα είναι μια καταπληκτική ιδέα για διάφορους λόγους. Ακόμη και το πιο απρόθυμο άτομο μπορεί να εμπνευστεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και να μπει στη λύκρα του για λόγους όπως η έμπνευση, η υγεία, η ασθένεια, ένα γεγονός της ζωής ή κοινωνικοί λόγοι. Πραγματικά όμορφα φτιαγμένο. Αποφασίζοντας να αποκτήσετε φόρμα και δεσμευτείτε να το κάνετε, έχετε ήδη καταφέρει το πραγματικά δύσκολο κομμάτι. Το μόνο που μένει να καταλάβουμε είναι πώς.

1 Κάντε έναν έλεγχο πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα φυσικής σας κατάστασης.

Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, συνιστάται να επισκεφτείτε έναν γιατρό ή άλλο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για έλεγχο. Για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης, είναι ζωτικής σημασίας να αποκτήσετε μια γενική κατανόηση της τρέχουσας υγείας σας. Είστε μερικά κιλά ή κιλά υπέρβαροι, για παράδειγμα; Εάν έχετε λίγο περισσότερο βάρος πάνω σας, αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ξεκινάτε την πρόκληση φυσικής κατάστασης και το είδος της άσκησης που θα κάνετε στην αρχή. Εναλλακτικά, μπορεί να γνωρίζετε ήδη ένα ιατρικό πρόβλημα ή να το αναπτύξετε. Για άλλη μια φορά, ο τρόπος με τον οποίο θα ξεκινήσετε την εκστρατεία φυσικής κατάστασης θα εξαρτηθεί από αυτό, αλλά εάν ο γιατρός σας σας δώσει το πράσινο φως, δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων φυσικής κατάστασης. Και όπως πολλοί άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με τη φυσική κατάσταση μπορούν να επιβεβαιώσουν, το να γίνονται πιο δραστήριοι οδηγεί πάντα σε βελτίωση της γενικής υγείας.

Θέστε στόχους φυσικής κατάστασης.

Να είστε σίγουροι για τους στόχους σας και τους λόγους πίσω από αυτούς. Θέλετε να εκπληρώσετε έναν δια βίου στόχο, όπως να τερματίσετε έναν μαραθώνιο, ή απλά θέλετε να χάσετε βάρος ή γενικά να δυναμώσετε; Αφού αποφασίσετε τι θέλετε, βάλτε εφικτούς στόχους φυσικής κατάστασης. Εάν δεν έχετε τρέξει ποτέ ούτε ένα βήμα πριν, μην περιμένετε να είστε σε θέση να τρέξετε την απόσταση από τη μια μέρα στην άλλη. Και πάλι, εάν είστε νέοι στο άθλημα, η ανάληψη μιας ποδηλατικής πρόκλησης δεν θα συμβεί γρήγορα. Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το νέο σας σχήμα, να είστε ρεαλιστές σχετικά με το πού βρίσκεστε και να προοδεύετε σταθερά. Θέστε εύλογους και εφικτούς στόχους απόστασης, χρόνου ή βάρους. Η ικανοποίηση από την επίτευξη ενός από αυτούς τους στόχους θα σας ενθαρρύνει να προχωρήσετε στον επόμενο.

Η άσκηση που αυξάνει την καρδιαγγειακή σας φυσική κατάσταση είναι το κλειδί για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό και έτσι να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Επιδιώξτε να είστε δραστήριοι κάθε μέρα εκτός από την προπόνηση τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα. Αντί να οδηγείτε, ακολουθήστε τον πεζόδρομο προς το κατάστημα ή το σχολείο και χρησιμοποιήστε ένα ποδήλατο για να φτάσετε στο γυμναστήριο. Συμπεριλάβετε όσο περισσότερη άσκηση μπορείτε και κάντε μια προσπάθεια να ζήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής όσον αφορά το τι τρώτε, πίνετε και κοιμάστε. Κάθε εκστρατεία γυμναστικής πρέπει να πετύχει με μια θρεπτική διατροφή. Να θυμάστε ότι η τροφή σας θα αντιπροσωπεύει το 80% κάθε απώλειας βάρους και η άσκηση για το 20%.

3 Επιλέξτε μια προπόνηση που σας αρέσει να κάνετε

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε ένα απολαυστικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Το τρέξιμο, το περπάτημα, το κολύμπι, το ποδήλατο, ο χορός, η παρακολούθηση μαθημάτων άσκησης, η κυκλική προπόνηση και οι αγώνες με εμπόδια είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Ο κόσμος της άσκησης είναι πλέον το στρείδι σας, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό να επιλέξετε μια δραστηριότητα που σας αρέσει. Αν δεν το κάνετε, θα είναι δύσκολο να επιμείνετε.

Αποφύγετε να αναλάβετε πολύ σύντομα.

Το να κάνεις πάρα πολλά πολύ σύντομα είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη. Είναι σημαντικό να αυξήσετε σταδιακά το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Το σώμα σας θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να εξοικειωθεί με το νέο σχήμα, ανάλογα με το πόσο σε φόρμα ήσασταν όταν ξεκινήσατε και πόση άσκηση είχατε προηγουμένως κάνει. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να αποφύγετε την υπερβολική χρήση των κύριων μυϊκών ομάδων, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού, κόπωσης και, τελικά, αποδυνάμωσης. Λάβετε υπόψη ότι οι βελτιώσεις δεν θα γίνουν αμέσως, γι’ αυτό να είστε υπομονετικοί. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να καρποφορήσει αυτή η προσαρμογή του τρόπου ζωής, αλλά θα έχει.

Διατηρήστε ποικιλία στις προπονήσεις σας

Διαφοροποιήστε τον χρόνο, τον τόπο και τη διάρκεια των προπονήσεών σας, αν μπορείτε. Το να έχετε ένα διαφοροποιημένο πρόγραμμα συνεδριών είναι μια καταπληκτική ιδέα, για παράδειγμα, εάν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να τρέξετε. Εάν δεν έχετε τρέξει ποτέ πριν και στοχεύετε σε έναν αγώνα 5 χιλιομέτρων, μπορείτε να ξεκινήσετε την προπόνησή σας με μερικές συνεδρίες πεζοπορίας πριν μεταβείτε σταδιακά στο τζόκινγκ. Μετά από λίγη ώρα ασταμάτητου τρεξίματος, θα χρειαστεί να ανακατέψετε τις ασκήσεις σας έτσι ώστε η προπονητική σας εβδομάδα να περιλαμβάνει μεγάλο τρέξιμο, μερικά σπριντ, μερικά διαλείμματα και λίγο ρυθμό ή σκληρό τρέξιμο. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου ενός πάρκου, κατά τη μετακίνηση προς τη δουλειά ή σε ένα γυμναστήριο. Όταν προπονείστε, επιλέξτε μια σειρά από διάφορες διαδρομές και αλλάξτε τη διάρκεια κάθε προπόνησης. Εάν τρέχετε με συνέπεια την ίδια διαδρομή, θα βαρεθείτε. Αλλάζοντάς το, παραμένετε γνωστικά σε εγρήγορση και κίνητρο και είναι πιο πιθανό να επιστρέψετε για περισσότερα.

Ασκήσεις Cross-Training

Μια άλλη εξαιρετική προσέγγιση για να αλλάξετε τη ρουτίνα σας είναι να κάνετε cross training. Εξετάστε το ενδεχόμενο ανάμειξης σε μια διαφορετική τάξη ή δραστηριότητα κάθε εβδομάδα, όπως μια κυκλική προπόνηση, εάν για παράδειγμα σας αρέσουν τα μαθήματα spinning. Θα επιτρέψει στα πόδια σας να ξεκουραστούν ενώ εργάζεστε σε άλλες μεγάλες μυϊκές ομάδες που μπορεί να μην συνηθίσουν κατά τη διάρκεια της τυπικής σας άσκησης. Να θυμάστε ότι το να αποκτήσετε φυσική κατάσταση δεν απαιτεί καν να φύγετε από το σπίτι σας. Υπάρχουν πολλά DVD ασκήσεων και διαδικτυακά προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ενώ ο εξοπλισμός γυμναστικής στο σπίτι είναι φθηνός. Μια άλλη επιλογή στο σπίτι είναι η γιόγκα, καθώς και η κυκλική προπόνηση στην πίσω αυλή χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια βάρη από είδη σπιτιού.

7 Εγγραφείτε σε μια λέσχη προπόνησης

Η απόκτηση ενός προσωπικού προπονητή ή η συμμετοχή σε μια ομάδα είναι και οι δύο εξαιρετικοί τρόποι για να παραμείνετε παρακινημένοι. Η συμμετοχή σε μια ομάδα ποδηλασίας αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να συμμετάσχετε σε αυτήν τη βόλτα με το ποδήλατο σε σύγκριση με το να κάνετε μόνοι σας. Όταν προπονείστε με κάποιον που είναι στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης με εσάς, μπορεί να είναι αρκετά κίνητρο. Άλλα άτομα μπορούν να σας ενθαρρύνουν με την πείρα και τις γνώσεις τους.

Leave a Reply