Πώς να κάνετε αποτοξίνωση σε μια μέρα: 24 ώρες για την υγεία σας

37
Πώς να κάνετε αποτοξίνωση σε μια μέρα: 24 ώρες για την υγεία σας

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή για να βελτιώσετε την υγεία σας σε μία μόνο μέρα, παρόλο που πολλοί από εμάς θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους υγείας και άσκησης.

Μην ανησυχείτε αν θέλετε να δώσετε στο σώμα σας μια σύντομη ώθηση ή αν αισθάνεστε λίγο λήθαργο. Χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία σε ένα σπα ή να ακολουθήσετε μια αυστηρή δίαιτα, μπορείτε να κάνετε μια προσωρινή αποτοξίνωση κάνοντας μερικές μικρές προσαρμογές στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Κάντε την υγεία προτεραιότητα.

Το να ζεις υγιεινά δεν θα συμβεί μόνο. Είναι σημαντικό να προγραμματίζετε αυτές τις υγιεινές επιλογές όλη την ημέρα, εάν θέλετε να τις κάνετε και να δώσετε στο σώμα σας αποτοξίνωση.

Φτιάξτε ένα μενού για την επόμενη μέρα αντί να βάζετε νεφελώδεις στόχους «να τρώτε πιο υγιεινά» ή «να κάνετε λίγη άσκηση».

Καθορίστε μια ώρα – ή πολλές φορές – για την άσκηση, προσδιορίζοντας μια ακριβή ώρα, δραστηριότητα και τοποθεσία. Προσδιορίστε ακριβώς τι θα καταναλώσετε.

Θέστε έναν στόχο για την ημέρα και αφήστε αρκετό χρόνο για να τον πετύχετε, όποιες κι αν είναι οι φιλοδοξίες σας για την υγεία.

Για να αποφύγετε τον πειρασμό να τσιμπολογήσετε και να καταστρέψετε την αποτοξίνωση, μπορείτε ακόμη και να ετοιμάσετε τα γεύματά σας την προηγούμενη μέρα ή να φροντίσετε να έχετε απλώς τα απαραίτητα εξαρτήματα στο ψυγείο.

Αφήστε το ξυπνητήρι.

Πρέπει να ξεκινήσετε ένα σταθερό ξεκίνημα εάν προσπαθείτε να κάνετε αποτοξίνωση για την ημέρα.

Εάν ξυπνάτε συχνά νιώθοντας νωθρός, αγωνίζεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και πατάτε το κουμπί αναβολής, θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο να επενδύσετε σε ένα πιο ήπιο ξυπνητήρι.

Το σώμα μας είναι σχεδιασμένο να αφυπνίζεται με φυσικό φως, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό ανάλογα με την εποχή του χρόνου και την τοποθεσία.

Αγοράστε ένα φως αφύπνισης που φωτίζει προοδευτικά καθώς σας ξυπνά απαλά, βοηθώντας στη ρύθμιση των προτύπων ύπνου και ενισχύοντας τη διάθεσή σας και τα επίπεδα ενέργειας για το υπόλοιπο της ημέρας.

Προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετά το προηγούμενο βράδυ και το βράδυ μετά την ημέρα της αποτοξίνωσης γιατί είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτοξινώσετε το σώμα σας. Με αυτόν τον τρόπο, την επόμενη μέρα θα βιώσετε πραγματικά τα πλεονεκτήματα.

μεταγενέστερη άσκηση

Ακόμα κι αν η άσκηση είναι ευεργετική για την υγεία σας, η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να είναι προτιμότερο να αναβάλλετε την προπόνησή σας για αργότερα μέσα στην ημέρα, ειδικά εάν έχετε προγραμματίσει μια δύσκολη συνεδρία ως μέρος της ημέρας αποτοξίνωσης σας.

Έχει ανακαλυφθεί ότι οι έντονες προπονήσεις νωρίς το πρωί αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνουν τον κίνδυνο βακτηριακών και ιογενών ασθενειών στους αθλητές.

Προσπαθήστε να κρατήσετε κάτι πιο έντονο για αργότερα μέσα στην ημέρα. Ενώ ένα πρωινό τζόκινγκ ή μια ήπια προπόνηση πιθανότατα δεν θα σας βάλει σε υπερβολικό κίνδυνο.

Η γιόγκα είναι η καλύτερη τεχνική για να ξυπνήσετε απαλά και δυναμωτικά το σώμα το πρωί εάν αισθάνεστε λίγο λήθαργος.

Θετικότητα σκέψης

Πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν ειδήσεις, περιηγούνται σε ιστότοπους ειδήσεων ή χρησιμοποιούν εφαρμογές ειδήσεων στα τηλέφωνά τους για να ξεκινήσουν τη μέρα τους.

Αν και είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε τα τρέχοντα γεγονότα, μερικές φορές μπορεί να κάνει τη μέρα να ξεκινά άσχημα.

Δοκιμάστε να ξεκινήσετε την ημέρα σας για την αποτοξίνωση με κάποιο παρακινητικό διάβασμα, μια εμπνευσμένη δήλωση ή αλληλεπίδραση με φίλους και την οικογένειά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν δυσκολεύεστε να αποκτήσετε καλή διάθεση.

Το να έχετε μια πιο αισιόδοξη άποψη όταν ξυπνάτε για πρώτη φορά θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη διάθεση και την παραγωγικότητά σας. Εάν το κάνετε αυτό, θα είστε καλά προετοιμασμένοι για την υπόλοιπη ημέρα.

Να τρώτε τίποτα στο σταθμό εργασίας σας.

Αποφύγετε τον πειρασμό να παραλείψετε το μεσημεριανό σας διάλειμμα και να φάτε στο γραφείο σας μια μέρα αποτοξίνωσης.

Εκτός από το ότι είναι επιζήμιο για την ψυχική σας υγεία, η άρνηση να κάνετε ένα διάλειμμα ενώ τρώτε αυξάνει τον κίνδυνο υπερφαγίας.

Επιπλέον, δεδομένου ότι θα κάθεστε στο γραφείο σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο σας μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία σας. Το να φάτε ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα, όπως μια σούπα ή μια σαλάτα, είναι η ιδανική επιλογή εάν θέλετε να αποφύγετε το αίσθημα γέμισης και εξάντλησης το απόγευμα.

Κινηθείτε πιο συχνά.

Είτε είστε σωματικά δραστήριοι είτε όχι, το να περνάτε παρατεταμένες χρονικές περιόδους καθιστοί αυξάνει τον κίνδυνο να αναπτύξετε σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων.

Εάν η απασχόλησή σας είναι σε μεγάλο βαθμό αδρανής, προσπαθήστε να μετακινείστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας με όποιον τρόπο μπορείτε.

Η οργάνωση του σταθμού εργασίας σας έτσι ώστε τα αντικείμενα να μην είναι προσβάσιμα είναι μια άλλη εξαιρετική τεχνική για να αυξήσετε την κίνηση την ημέρα της αποτοξίνωσης σας. Οι μικρότερες καθημερινές ασκήσεις μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία σας.

Το να στέκεστε στο γραφείο σας αντί να κάθεστε γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Αν και μπορεί να μην είναι ιδανικό σε τακτική βάση, αν το κάνετε μια μέρα αποτοξίνωσης μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να δώσετε στο σώμα σας μια πραγματική ώθηση.

Για να θυμάστε τον εαυτό σας να σηκωθείτε και να τεντωθείτε ή να κάνετε ένα διάλειμμα και να περπατήσετε στο γραφείο, ρυθμίστε μια ειδοποίηση ή γράψτε ένα σημείωμα μετά από αυτό.

Υγιεινό δείπνο

Για να αποφύγετε τον πειρασμό και το σνακ το βράδυ, εάν καταφέρατε να ακολουθήσετε το σχέδιο αποτοξίνωσης σας όλη την ημέρα, είναι σημαντικό να φάτε ένα χορταστικό και υγιεινό δείπνο.

Τα φρέσκα λαχανικά και η άπαχη πρωτεΐνη είναι εξαιρετικά για αυτό.

Επιπλέον, δειπνήστε σε ένα τραπέζι και αφιερώστε χρόνο για να εκτιμήσετε πλήρως το φαγητό σας αντί να δειπνήσετε μπροστά στην τηλεόραση, ενώ χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ή ενώ είστε στο τηλέφωνό σας. Θα ανακαλύψετε ότι κάνοντας αυτό, μπορείτε να δώσετε προσοχή στο τι τρώτε αντί να τρώτε αλόγιστα, κάτι που είναι μια τυπική αιτία υπερφαγίας.

Leave a Reply