Πώς να επιλέξετε το καλύτερο πρόγραμμα εκτέλεσης (και να το διατηρήσετε)

11
Πώς να επιλέξετε το καλύτερο πρόγραμμα εκτέλεσης (και να το διατηρήσετε)

Δεν είστε σίγουροι ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα εκτέλεσης που πρέπει να ακολουθήσετε; Υπάρχουν πολλά σχέδια προπόνησης τρεξίματος εκεί έξω, αλλά το καλύτερο είναι αυτό που θα  ακολουθήσετε πραγματικά .

Είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας στο τρέξιμο είτε αρχάριος δρομέας που δένει τα παπούτσια τρεξίματος για πρώτη φορά, η υιοθέτηση ενός προγράμματος προπόνησης είναι σίγουρα το κλειδί της επιτυχίας. Αλλά, με τόσα πολλά προγράμματα που εκτελούνται εκεί έξω, πώς επιλέγετε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς και τους στόχους σας; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να εξερευνήσετε σχέδια προπόνησης που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο δυνατός και πιο σίγουρος δρομέας.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο πρόγραμμα εκτέλεσης

Πριν επιλέξετε ένα σχέδιο τρεξίματος, αποφασίστε τι θέλετε να κερδίσετε από το τρέξιμο. Ποιοι είναι οι στόχοι σου? Μπορεί να είναι χρήσιμο να τα απαριθμήσετε σε χαρτί. Για παράδειγμα, θέλετε να χάσετε βάρος; Τρέξτε τον πρώτο σας αγώνα 5K; Βάλτε έναν ημιμαραθώνιο κάτω από το καλύτερό σας; Βελτιώστε την υγεία σας; Αυτό θα σας βοηθήσει να πλαισιώσετε το είδος του σχεδίου τρεξίματος που θέλετε να επιλέξετε – ή εάν θέλετε να σχεδιάσετε ένα για τον εαυτό σας.

Στοιχεία από τα καλύτερα σχέδια τρεξίματος 

Εντάξει, λοιπόν, αποφασίσατε ποιοι είναι οι στόχοι σας και είστε έτοιμοι να επιλέξετε ένα πρόγραμμα εκτέλεσης. Δεν υπάρχει έλλειψη προπονητικών προγραμμάτων εκεί έξω – αλλά τα καλύτερα έχουν πολλά βασικά στοιχεία, ανεξάρτητα από το αν επικεντρώνεστε στην απώλεια βάρους ή στην επίτευξη ενός νέου προσωπικού ρεκόρ. Εδώ είναι τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα πρόγραμμα που εκτελείται:

Προθέρμανση και Ψύξη

Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα τρεξίματος εκεί έξω που να μην σας βοηθά να ζεσταθούν οι μύες σας στην αρχή του τρεξίματος και να δροσιστούν τα πάντα στο τέλος για να αποτρέψετε τραυματισμούς . Δείτε επίσης τα βίντεό μας σχετικά με το σωστό ζέσταμα και ψύξη!

Αύξηση χιλιομέτρων

Όχι περισσότερο από 10-15% αύξηση χιλιομέτρων την εβδομάδα. Εάν προπονείστε για μεγαλύτερο αγώνα, θα θέλετε να αυξάνετε τα χιλιόμετρα σας κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, κάντε το αργά για να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού και εξουθένωσης. Η προπόνηση είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ!

Προπονήσεις

Το πρόγραμμα της εβδομάδας τρεξίματος θα πρέπει να περιλαμβάνει εργασία με ταχύτητα, ένα μεγαλύτερο τρέξιμο και ημέρες αποκατάστασης. Ένα καλό σχέδιο θα περιλαμβάνει επίσης προπονήσεις ενδυνάμωσης για να διατηρήσετε τους μύες σας δυνατούς, να βελτιώσετε τη φόρμα τρεξίματός σας και να βοηθήσετε στην πρόληψη τραυματισμών.

Ημέρες αποθεραπείας

Το να τρέχετε ασταμάτητα επτά ημέρες την εβδομάδα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο σώμα σας. Ένα καλό πρόγραμμα τρεξίματος εμποτίζεται με μια ή δύο μέρες ξεκούρασης, μερικά τρεξίματα με εύκολο ρυθμό και/ή κάποιες διασταυρούμενες προπονήσεις όπως το ελλειπτικό, η ποδηλασία ή η κολύμβηση.

Διατροφικές Πληροφορίες

Κοιτάξτε σχεδόν κάθε ημερολόγιο και ημερολόγιο και υπάρχει ένα μέρος για να καταγράψετε τη διατροφή σας για εκείνη την ημέρα και το βάρος σας. Ένα ισχυρό πρόγραμμα τρεξίματος θα περιλαμβάνει σχέδια διατροφής ή συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τροφοδοτήσετε το σώμα σας σωστά για κάθε τρέξιμο στη διαδρομή.

Υπάρχουν πολλά σχέδια τρεξίματος εκεί έξω και σε πολλούς έμπειρους δρομείς αρέσει να σχεδιάζουν τα δικά τους. Ανεξάρτητα από το τι επιλέγετε, είμαστε αφοσιωμένοι στο να παρέχουμε τους πόρους, τις συμβουλές και την καθοδήγηση που ενισχύουν και αυξάνουν την αγάπη σας για το τρέξιμο.

Στο The Run Experience, είμαστε περήφανοι που έχουμε προπονητές πρώτης κατηγορίας που έχουν δημιουργήσει αποτελεσματικά σχέδια εκπαίδευσης για διάφορους δρομείς, όλων των επιπέδων εμπειρίας. Όλα τα προγράμματα προπόνησης τρεξίματός μας περιλαμβάνουν καθημερινές προπονήσεις και βίντεο για τρέξιμο, ενδυνάμωση, πρόληψη τραυματισμών και υποστήριξη διατροφής και προπονητικής! Ας βουτήξουμε και ας μάθουμε λίγα περισσότερα.

Σχέδιο τρεξίματος για αρχάριους TRE

Εάν δεν είχατε καμία προπόνηση στο παρελθόν ή είστε αρχάριος δρομέας, ξεκινήστε με το πρόγραμμα τρεξίματος για αρχάριους . Το να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης για κάθε νέο δρομέα μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά θα σας έχουμε πιο δυνατούς, πιο γρήγορους και έτοιμους να συμμετάσχετε σε έναν αγώνα 5K σε 30 ημέρες.

Όχι μόνο θα γίνετε καλύτεροι, αλλά θα μάθετε επίσης πώς να τρέχετε πιο χαριτωμένα και χωρίς να κινδυνεύετε να τραυματιστείτε. Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Ένα πρόγραμμα 30 ημερών με προπονήσεις 30 – 45 λεπτών
 • Τρεις διαδρομές την εβδομάδα με ένα προαιρετικό επιπλέον τρέξιμο
 • Εβδομαδιαίες προπονήσεις ενδυνάμωσης και βασικών προπονήσεων
 • Καθημερινή πρόληψη τραυματισμών
 • Επιπλέον, δεν απαιτείται γυμναστήριο ή εξοπλισμός

Πρόγραμμα τρεξίματος TRE 30-Day Challenge

Το 30 Day Challenge είναι το εμβληματικό μας πρόγραμμα που είναι κατάλληλο για δρομείς όλων των επιπέδων. Περιλαμβάνει 30 ημέρες προπόνησης που θα μεταμορφώσουν το τρέξιμό σας μέσα από καθημερινές προπονήσεις που περιλαμβάνουν δύναμη, κινητικότητα, φόρμα τρεξίματος και ταχύτητα.

Είτε είστε ολοκαίνουργιος δρομέας είτε έμπειρος βετεράνος, θα τερματίσετε ως διαφορετικός δρομέας από όταν ξεκινήσατε. Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Τρεις διαδρομές την εβδομάδα, με ένα προαιρετικό επιπλέον τρέξιμο
 • Εβδομαδιαίες προπονήσεις ενδυνάμωσης και cross-training
 • Καθημερινές προπονήσεις κινητικότητας και πρόληψης τραυματισμών
 • Ασκήσεις για να χτίσετε την τεχνική, τη δύναμη και την ταχύτητά σας

Πρόγραμμα ημιμαραθωνίου τρεξίματος TRE

Το πρόγραμμα ημιμαραθωνίου μας είναι ένα πρόγραμμα ειδικά για τον αγώνα για να σας κάνει να εστιάσετε στα πράγματα που έχουν σημασία—να φτάσετε στην αφετηρία του αγώνα σας προετοιμασμένοι να τρέξετε τον καλύτερο ημιμαραθώνιο σας ποτέ κατά τη διάρκεια οκτώ εβδομάδων.

Σας προτείνουμε την πρόκληση 30 ημερών πριν ξεκινήσετε αυτό το πρόγραμμα, αλλά δεν απαιτείται. Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Οκτώ εβδομάδες προπόνησης για συγκεκριμένο αγώνα για ημιμαραθώνιο
 • Καθημερινά βίντεο και καθοδήγηση
 • Οδηγίες πρόληψης τραυματισμών
 • Η επιλογή να ολοκληρώσετε ένα προηγμένο σχέδιο με περισσότερα χιλιόμετρα και ένταση

Πρόγραμμα μαραθωνίου τρεξίματος TRE

Η επιλογή να τρέξει έναν μαραθώνιο είναι μια μεγάλη δέσμευση που απαιτούσε χρόνο, αφοσίωση και υπομονή. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε με τέσσερις μήνες προπόνησης ειδικά για μαραθώνιο αγώνα.

Το πρόγραμμα μαραθωνίου μας θα ενισχύσει την ταχύτητα, τη δύναμη και την αντοχή σας, ώστε να μπορείτε να διανύσετε την απόσταση και να φτάσετε στη γραμμή εκκίνησης νιώθοντας υγιείς και σίγουροι! Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • 16 εβδομάδες προπόνησης ειδικά για μαραθώνιο αγώνα
 • Καθημερινά βίντεο και καθοδήγηση
 • Οδηγίες πρόληψης τραυματισμών
 • Η επιλογή να ολοκληρώσετε ένα προηγμένο σχέδιο με περισσότερα χιλιόμετρα και ένταση

TRE Weekly Running Tuneup

Το TRE Weekly Running Tuneup περιλαμβάνει τρεις επιπλέον προπονήσεις κάθε εβδομάδα που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο γρήγοροι, πιο δυνατοί και πιο υγιείς. Αυτές οι σύντομες προπονήσεις 10 λεπτών συμπληρώνουν τις προπονήσεις σας για να κινητοποιήσετε και να φροντίσετε τις αρθρώσεις και τους μύες σας και να βελτιώσετε τις προπονήσεις ταχύτητας και τεχνικής τρεξίματος.

Αυτές οι προπονήσεις δεν διαρκούν πολύ, αλλά είναι πιο σημαντικές από το 90 τοις εκατό των χιλιομέτρων που κάνετε σε τακτική βάση. Το εβδομαδιαίο συντονισμό περιλαμβάνει:

 • Εβδομαδιαίες προπονήσεις ενδυνάμωσης και κινητικότητας και συμβουλές – οι οποίες ενημερώνονται κάθε εβδομάδα.
 • Συμβουλές για τη φόρμα, τον αγώνα, την ενυδάτωση και την τροφοδοσία – φέρνουμε ειδικούς για τις καλύτερες συμβουλές!
 • Βίντεο δύναμης που πραγματικά μεταφράζονται – πιστεύουμε ότι η εργασία δύναμης δεν χρειάζεται να καταλαμβάνει πολύ χρόνο και μεταφράζεται άμεσα σε καλύτερο τρέξιμο.
 • Συμβουλές κινητικότητας και αυτοθεραπείας – ξεφύγετε από αυτόν τον τραυματισμό! Θα ψάξουμε σε συγκεκριμένες περιοχές που αποτελούν προβληματικά σημεία για τους περισσότερους δρομείς.
 • Απαντήσεις στις ερωτήσεις σας – είμαστε καθημερινά συνδεδεμένοι με τους αθλητές μας, απαντώντας σε ερωτήσεις και καθοδηγώντας σας για μια πιο δυνατή, καλύτερη εμπειρία τρεξίματος!
 • Φόρουμ υποστήριξης κοινότητας – Έχουμε μια τεράστια ομάδα δρομέων που αλληλεπιδρούν στο διαδίκτυο (και εκτός σύνδεσης) και μοιράζονται αποτελέσματα αγώνων, φωτογραφίες, προσφέρουν υποστήριξη και πολλά άλλα!
 • Απαντήσεις βίντεο–δημοσιεύουμε προσαρμοσμένα βίντεο αποκλειστικά σε αυτήν την ομάδα για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και να σας δώσουμε επιπλέον καθοδήγηση, η οποία προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο στους ιδιώτες πελάτες μας!

Βρείτε το καλύτερο πρόγραμμα εκτέλεσης για εσάς

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε με το καλύτερο πρόγραμμα που θα σας πάει στο επόμενο επίπεδο; Εγγραφείτε για μια δωρεάν δοκιμή επτά ημερών σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ από τα εκπαιδευτικά μας σχέδια για να το δοκιμάσετε προτού δεσμευτείτε. Τέλος, φροντίστε να κατεβάσετε τη νέα, βελτιωμένη εφαρμογή μας για κινητά για πρόσβαση σε νέες προπονήσεις κάθε εβδομάδα και σε τόνους εκπαιδευτικών βίντεο και πόρων!

Leave a Reply