Πώς να γυμνάζεστε παρά το πολυάσχολο πρόγραμμα

24
Πώς να γυμνάζεστε παρά το πολυάσχολο πρόγραμμα

Δεν έχετε χρόνο για άσκηση; Ανεξάρτητα από το πόσο φορτωμένο είναι το πρόγραμμά σας, θα σας μάθουμε πώς να βρίσκετε χρόνο για προπόνηση με αυτές τις οκτώ απλές μεθόδους.

Η προσαρμογή του νέου σας προγράμματος γυμναστικής σε έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής μπορεί να είναι ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια, αφού αποφασίσετε να αποκτήσετε φόρμα. Ευτυχώς, ο προγραμματισμός των ασκήσεών σας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολος. υπάρχουν πολλοί ευχάριστοι τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι εντάσσετε την άσκηση στη ζωή σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε θυσίες.

Έχετε μια στρατηγική φυσικής κατάστασης

Ενώ μερικοί άνθρωποι προτιμούν να είναι πιο ευέλικτοι, άλλοι λατρεύουν τα προγράμματα και τους αρέσει να γνωρίζουν ακριβώς τι κάνουν και πότε. Αντί για αυτό, κάντε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, εάν η ταχύτητα είναι πραγματικά σημαντική. Μπορείτε να εστιάσετε καλύτερα στις ημέρες της εβδομάδας που μπορείτε να γυμναστείτε εάν κάνετε ένα πρόγραμμα για κάθε μία. Αν και θα πρέπει να είστε πάντα προετοιμασμένοι να είστε ευέλικτοι, καθώς περιστασιακά εμφανίζονται πράγματα και πρέπει να χάνετε μια συνεδρία, η κατάρτιση ενός σχεδίου το βοηθά να φαίνεται πιο επίσημο και αυξάνει την πιθανότητα να δεσμευτείτε σε αυτό και να το ακολουθήσετε.

2 Άσκηση το πρωί

Ένα από τα αποτελέσματα της δημιουργίας ενός σχεδίου φυσικής κατάστασης είναι ότι μπορεί γρήγορα να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να προσθέσετε λίγο επιπλέον χρόνο στην ημέρα σας για να ταιριάξετε στη δραστηριότητά σας. Το να ρυθμίσετε απλώς το ξυπνητήρι σας για 20 έως 30 λεπτά νωρίτερα και να ασκηθείτε πριν φύγετε για τη δουλειά ή το σχολείο είναι μια απάντηση. Αυτό μπορεί να είναι ένα σύντομο τρέξιμο ή ακόμα και μια κυκλική προπόνηση χρησιμοποιώντας βάρη από το σπίτι στην πίσω αυλή. Θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια και θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε καλά τη μέρα.

Εάν σας ταιριάζει καλύτερα, προγραμματίστε ώρα στο τέλος της ημέρας. Αν πραγματικά προτιμάτε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά, ξαπλώστε και προγραμματίστε ξανά τις βραδινές σας δραστηριότητες.

3 Μετατρέψτε τις μετακινήσεις σας σε προπόνηση

Η μετατροπή του ταξιδιού σας στη δουλειά σε προπόνηση είναι ένας φανταστικός τρόπος για να συμπεριλάβετε τη φυσική κατάσταση στην καθημερινότητά σας. Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να αποφύγετε την οδήγηση στη δουλειά και αντ’ αυτού περπατήστε εκεί. Σκεφτείτε να οδηγήσετε ένα ποδήλατο στη δουλειά. Εναλλακτικά, αν είναι δυνατόν, δοκιμάστε να τρέξετε στη δουλειά. Μια απλή και εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική για να βρείτε χρόνο για άσκηση που δεν πιστεύατε ότι είχατε είναι να αξιοποιήσετε τον χρόνο που μπορεί να καθόσαστε σε λεωφορείο, τρένο ή αυτοκίνητο.

4 Άσκηση κατά το μεσημεριανό σας διάλειμμα

Εάν ζείτε μακριά από τον τόπο εργασίας σας, δεν είναι πρακτικό να μετατρέψετε τις μετακινήσεις σας σε προπόνηση. Ωστόσο, τι γίνεται με την άσκηση κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος; Πάρτε μαζί σας τα ρούχα του γυμναστηρίου σας και πηγαίνετε για τρέξιμο, βόλτα ή επισκεφτείτε το γυμναστήριο εάν υπάρχει στη δουλειά ή κοντά, αντί να φάτε ένα σάντουιτς στο γραφείο σας. Εναλλακτικά, εάν υπάρχουν εγκαταστάσεις κοντά, μπορείτε να παίξετε σκουός ή μπάντμιντον, να κολυμπήσετε ή ακόμα και να παρακολουθήσετε μια γρήγορη γυμναστική. Ακόμα κι αν ο χώρος εργασίας δεν έχει ντους, μπορεί να μπορείτε να κάνετε ντους πριν επιστρέψετε στην εργασία σας σε μια κοντινή εγκατάσταση αναψυχής.

Η άσκηση κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επανεκκινήσετε τη μέρα σας και ένα διάλειμμα από το τηλέφωνο, το φορητό υπολογιστή ή τον υπολογιστή σας είναι ψυχολογικά διεγερτικό. Γιατί να μην κάνετε απλώς μια γρήγορη βόλτα αν κανένα από τα προαναφερθέντα αθλήματα δεν σας αρέσει; Είναι σημαντικό για το καρδιαγγειακό σας σύστημα και τη γενική υγεία σας να πάρετε λίγο καθαρό αέρα και να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό.

5 Κάνοντας γυμναστική στο σπίτι

Δεν χρειάζεται καν να βγείτε από το σπίτι σας για να γυμναστείτε χάρη στις online προπονήσεις και τη μεγάλη αγορά βιβλίων γυμναστικής. Τα διαδικτυακά προγράμματα παρέχουν ολοκληρωμένη καθοδήγηση και υποδείξεις για το ποιες προπονήσεις πρέπει να εκτελούνται και για ποιες περιοχές του σώματος. Πολυάριθμες προπονήσεις και σχήματα είναι διαθέσιμα σε DVD και τηλεόραση γυμναστικής, ενώ ο εξοπλισμός γυμναστηρίου στο σπίτι, όπως αλτήρες, κουδούνια βραστήρα, χαλάκια, ελαφριά βάρη και ελβετικές μπάλες, διευκολύνει τον προγραμματισμό του χρόνου και της ενέργειάς σας. Υπονοεί ότι δεν υπάρχει πραγματικά καλός λόγος για να μην ασκηθείτε και μπορείτε να προγραμματίσετε τις προπονήσεις σας γύρω από τις προσωπικές οικογενειακές και οικιακές σας υποχρεώσεις.

6 Προπονήσεις για περπάτημα

Ένα φθηνό και απλό υποκατάστατο για να πηγαίνετε στο γυμναστήριο κάθε μέρα είναι να περπατάτε παντού αντί να παίρνετε το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο. Υπάρχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία χωρίς κόστος. Γιατί να μην κατεβείτε από το λεωφορείο, το τρένο, το μετρό ή το τραμ μερικές στάσεις νωρίτερα και να περπατήσετε την απόσταση που απομένει εάν πρέπει να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη δουλειά; Μπορείτε να παρακολουθείτε πόσα βήματα κάνετε κάθε μέρα και να προσδιορίσετε πόσες θερμίδες καίτε εάν πάρετε ένα βηματόμετρο.

7 Άσκηση με φίλους

Μια άλλη έξυπνη μέθοδος για να εντάξετε τη φυσική κατάσταση στη ζωή σας είναι να προγραμματίσετε μια προπόνηση με τους φίλους σας. Το να βρίσκεστε ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζεστε τον ενθουσιασμό σας για τη φυσική κατάσταση είναι ενθαρρυντικό και ενθαρρυντικό, και αν οι φίλοι σας έχουν συγκρίσιμα επίπεδα δεξιοτήτων με εσάς, μπορεί να εμπνεύσετε ο ένας τον άλλον για να φτάσετε σε νέα ύψη. Τα ομαδικά αθλήματα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις ομαδικές σας προπονήσεις, ή μπορείτε να επιλέξετε να πάτε για τρέξιμο ή βόλτα με ποδήλατο τη στιγμή που λειτουργεί και για τους δυο σας.

Πρακτικά μιλώντας, είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να μείνετε σε επαφή και είστε πολύ λιγότερο διατεθειμένοι να παραλείψετε μια συνεδρία εάν γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο θέτει άλλους σε κίνδυνο. Ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι δρομείς θα αναγνώριζαν ότι, περιστασιακά, περιστασιακά, η απόφαση να μείνουν στο σπίτι και να παρακολουθήσουν μια ταινία με φίλους αντί να πάνε για τρέξιμο σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Κινηθείτε. Είναι ωφέλιμο για εσάς!

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι κάτι είναι πάντα προτιμότερο από το τίποτα. Από την άποψη της υγείας και της φυσικής κατάστασης, η αύξηση του καρδιακού παλμού σας για 30 λεπτά είναι πάντα προτιμότερη από το να χαλαρώνετε στον καναπέ ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, ανεξάρτητα από το πόσο σύντομο είναι το χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από μια γρήγορη βόλτα στο κατάστημα έως μια ταραχώδη μισή ώρα μικροδουλειών. Το μυστικό είναι πάντα να κινείτε το σώμα σας και να καίτε θερμίδες. Θα βελτιώσει τόσο την εμφάνισή σας όσο και το πώς αισθάνεστε.

Leave a Reply