Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ρολό αφρού; (Σύμφωνα με έναν ειδικό)

14
Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ρολό αφρού; (Σύμφωνα με έναν ειδικό)

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ρολό αφρού; Με την πρόσφατη ανάπτυξη των εργαλείων ανάκτησης, τίθεται το ερώτημα πόσο συχνά πρέπει να τα χρησιμοποιούμε. Πόσο είναι πάρα πολύ; Είναι πάρα πολλά;

Υπέροχες ερωτήσεις. Έχουμε απαντήσεις.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ρολό αφρού;

Ως προπονητής τρεξίματος, έχω αυτή την ερώτηση συνέχεια. Στην πραγματικότητα, το πήρα ξανά την περασμένη εβδομάδα από έναν από τους αθλητές μας στο 30-Day Challenge . 

«Πώς μπορώ να ξέρω αν κάνω υπερβολική κύλιση αφρού; Ή δεν είναι αρκετό; Ποιο είναι το «ΣΩΣΤΟ» ποσό;» 

Αντί να γράψω κάτι, αποφάσισα να τραβήξω ένα μικρό βίντεο σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσετε έναν κύλινδρο αφρού με τον σωστό τρόπο και να εντοπίσω τα σημεία ενεργοποίησης  για το πού να κυλήσετε. (Το κάνω πολύ για αθλητές στα προγράμματά μας!) Σε αυτό το αυτοσχέδιο βίντεο λοιπόν, απευθύνομαι:

  • Τι συμβαίνει στους μύες σας όταν κάνετε αφρό και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σωματικό σας βάρος  προς όφελός σας
  • Σημάδια OVER κύλισης (ναι, μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά!)
  • Συγκεκριμένες οδηγίες για να κάνετε τη «σωστή» ποσότητα αυτού του τύπου αυτομασάζ

Τι είναι το Foam Rolling;

άνδρας αφρός που κυλά προς τα πίσω

Η κύλιση αφρού—γνωστή και ως αυτο-μυοπεριτονιακή απελευθέρωση—είναι ένα τόσο σπουδαίο θέμα επειδή είναι η πύλη για την αυτοφροντίδα και τη συντήρηση.

Τι? Ο όρος «αυτοφροντίδα» δεν ανατινάζει ακριβώς τα μαλλιά σας; Τι θα λέγατε για την ικανότητα:  

  • Προπονηθείτε όσο θέλετε
  • Τρέξε όσο ΜΑΚΡΙΑ θέλεις
  • Αγωνιστείτε όσο γρήγορα θέλετε
  • Αποτρέψτε τον μυϊκό πόνο, τους σφιγμένους μύες και τον τραυματισμό – ειδικά στις ζώνες IT  και σε άλλες μυϊκές ομάδες, όπως οι γλουτιαίοι και οι οπίσθιοι μηριαίους. 
  • Αυξήστε τη ροή του αίματος

Πόσο είναι το υπερβολικό κύλινδρο αφρού;

μπάντα IT κύλισης αφρού

Ο ακρογωνιαίος λίθος για όλα αυτά τα πράγματα είναι η συνεπής προπόνηση. Και το κλειδί για τη συνέπεια είναι η ελαχιστοποίηση και η εξάλειψη ΟΛΩΝ των πιθανών τραυματισμών στο τρέξιμο ! 

Βλέποντας πώς το 80% από εσάς θα βιώσετε κάποιο είδος τραυματισμού ή οπισθοδρόμησης φέτος, ξέρω ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά εδώ, επομένως ενσωματώστε το ρολό αφρού στη ρουτίνα σας μετά την προπόνηση .

ανδρικός αφρός κυλιόμενος τετρακέφαλοι

Επομένως, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο για να δείτε εάν έχετε κάνει αφρό “σωστά” ή εάν θα μπορούσατε (πιθανότατα) να χρησιμοποιήσετε μερικές τροποποιήσεις και προσαρμογές για να αποτρέψετε τον πόνο στις μυϊκές ομάδες, να βελτιώσετε το εύρος της κίνησής σας και να βελτιώσετε τη συνολική σας αυτο- στρατηγική φροντίδας!

Ξεκινήστε το Foam Rolling με την εφαρμογή μας

Θέλετε βοήθεια για να παρακολουθείτε πόσο συχνά να κάνετε ρολό αφρού και πόσο καιρό να το κάνετε; Σας καλύψαμε.

Υ.Γ. Κατεβάστε τη νέα μας εφαρμογή για κινητά γεμάτη συμβουλές, βίντεο, εκπαιδευτικές συμβουλές και κίνητρα για να ξεκινήσετε. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την ευρεία γκάμα προπονητικών μας προγραμμάτων που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας για τρέξιμο και φυσική κατάσταση!

Leave a Reply