Πρέπει να Συμμετάσχετε σε Αγώνες για να σας Αποκαλέσουν Δρομέα;

21
Πρέπει να Συμμετάσχετε σε Αγώνες για να σας Αποκαλέσουν Δρομέα;

Μερικά άτομα πιστεύουν ότι για να θεωρήσετε τον εαυτό σας πραγματικά δρομέα, πρέπει να συμμετάσχετε σε αγώνες. Η Louise Damen ερευνά την εγκυρότητα αυτού του ισχυρισμού.

Έχω συναντήσει διάφορους δρομείς κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Μερικοί άνθρωποι ευδοκιμούν στον ανταγωνισμό. Πρέπει να ικανοποιήσουν μια ισχυρή αγωνιστική παρόρμηση που είναι ριζωμένη στους χαρακτήρες τους. Αυτοί οι δρομείς χρησιμοποιούν μόνο την προπόνηση ως μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού, επομένως μπορεί να σταθούν στην αρχική γραμμή προετοιμασμένοι να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν όσο περισσότερους ανταγωνιστές μπορούν.

Έπειτα, υπάρχουν εκείνοι που λατρεύουν την προπονητική διαδικασία. Έχουν εγγενή κίνητρο να φορέσουν τα παπούτσια τους, να βγουν από την πόρτα και να πιέσουν τον εαυτό τους, αλλά δεν αγαπούν ιδιαίτερα την πίεση του ανταγωνισμού όταν πρόκειται για αγώνες.

Τέλος, ορισμένοι αθλητές απολαμβάνουν τόσο την προπόνηση όσο και τον αγώνα. Εκτιμούν ότι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια στην προπόνηση και μετά βλέπουν ότι αποδίδουν όταν αγωνίζονται.

δεν υπάρχουν πρότυπα ταξινόμησης

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχουν καθορισμένα κριτήρια για το τι είναι ένας δρομέας, ανεξάρτητα από τον τύπο του δρομέα που είστε. Το τρέξιμο είναι πραγματικά προσωπικό και ο καθένας μας έχει ξεχωριστά κίνητρα και δικαιολογίες για να το κάνει.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι απλά βάζοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι και ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεφύγετε από τις ταλαιπωρίες της καθημερινής ζωής. Δεν υπάρχουν περιορισμοί που να σας υποχρεώνουν να αγωνιστείτε. μπορείς να είσαι δρομέας απλά τρέχοντας.

Οι αγώνες, ωστόσο, μπορεί αναμφίβολα να είναι μια από τις πιο ικανοποιητικές πτυχές του να είσαι δρομέας, αν επιλέξεις να πατήσεις τη γραμμή εκκίνησης. Οι νέοι δρομείς πιστεύουν συχνά ότι πρέπει να πληροίτε ένα συγκεκριμένο σημείο αναφοράς πριν εγγραφείτε στον πρώτο σας αγώνα.

Αλλά δεν απαιτείται να τρέξετε σε καθορισμένο χρόνο ή να είστε μέλος μιας λέσχης τρεξίματος για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν καθορισμένες απαιτήσεις για ορόσημα που πρέπει να έχετε επιτύχει.

Κίνητρα για ρατσισμό

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των αγώνων είναι ότι έχετε έναν συγκεκριμένο στόχο για να εργαστείτε, κάτι που μπορεί να είναι ένα μεγάλο κίνητρο, ειδικά σε εκείνες τις ψυχρές, ζοφερές νύχτες που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να κουλουριαστείτε στον καναπέ. Επιπλέον, προσφέρει στην προπόνησή σας μια αίσθηση εστίασης και κατεύθυνσης.

Όλοι οδηγούμαστε από τη βελτίωση, είτε είστε Ολυμπιονίκης είτε απλά όπως η περίεργη βόλτα γύρω από το τετράγωνο. Οι αγώνες είναι μια καταπληκτική μέθοδος για να παρακολουθείτε την εξέλιξή σας.

Το ρολόι δεν λέει ποτέ ψέματα αν αναζητάτε έναν αμερόληπτο δείκτη της βελτίωσης του τρεξίματός σας. Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να μετρήσετε το τρέχον επίπεδο φυσικής σας κατάστασης είναι να μετρήσετε τον εαυτό σας σε μια προκαθορισμένη απόσταση, όπως 5 ή 10 χιλιόμετρα (με την προϋπόθεση ότι η πορεία είναι παρόμοια κάθε φορά).

Τέλος, πολύ λίγα πράγματα συγκρίνονται με τη χαρά και την αίσθηση της ολοκλήρωσης που νιώθετε μετά τον τερματισμό ενός αγώνα, ειδικά αν ξεπεράσετε τον στόχο σας. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται μετά από ένα τρέξιμο θα σας κάνουν να θέλετε να βελτιώσετε την απόδοσή σας. Ποιος ήξερε ότι το τρέξιμο θα μπορούσε να είναι τόσο εθιστικό;

Leave a Reply