Πέντε τρόποι για να αναπτύξετε μια τακτική συνήθεια άσκησης

20
Πέντε τρόποι για να αναπτύξετε μια τακτική συνήθεια άσκησης

Δυσκολεύεστε να δημιουργήσετε μια συνήθεια άσκησης; Η άσκηση μπορεί να γίνει τόσο μέρος της καθημερινότητάς σας όσο το φαγητό και ο ύπνος, αν κάνετε μερικές μικρές νοητικές προσαρμογές.

Δείτε πόσο εύκολο μπορεί να είναι να αναπτύξετε τη συνήθεια της άσκησης χρησιμοποιώντας τις πέντε προτάσεις που αναφέρονται παρακάτω.

1 Προετοιμαστείτε και οργανώστε τον εαυτό σας για άσκηση.

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να έχετε προγραμματίσει μια προπόνηση αλλά να μην μπορείτε να εντοπίσετε τα παπούτσια σας για τρέξιμο, να συνειδητοποιήσετε ότι ολόκληρη η στολή σας είναι λερωμένη ή να ανακαλύψετε ότι το ποδήλατο γυμναστικής σας είναι κρυμμένο κάτω από ένα σωρό ρούχα. Μην δικαιολογείτε τον εαυτό σας για να το παραλείψετε. Είναι πολύ πιο πιθανό να αφοσιωθείτε στην ώρα που έχετε ορίσει και να ολοκληρώσετε την προπόνησή σας, εάν την γράψετε στο ημερολόγιό σας και τη μεταχειριστείτε όπως κάθε άλλη συνάντηση ή εκδήλωση που έχετε προγραμματίσει.

2 Δώστε στον εαυτό σας μια ανταμοιβή για την τήρηση του προγράμματος άσκησής σας

Ίσως ένα αθλητικό μασάζ, μια προσωπική προπόνηση ή κάποιος νέος εξοπλισμός θα σας κρατούσε κίνητρο. Η επιβράβευση του εαυτού σας μετά την επίτευξη ενός στόχου φυσικής κατάστασης μπορεί να σας ενθαρρύνει να παραμείνετε παρακινημένοι και να σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε να εργάζεστε για τον επόμενο στόχο σας.

3 Ανακαλύψτε ενεργούς συνεργάτες που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας

Σύμφωνα με έρευνα, όσοι προπονούνται με άλλους έχουν χαμηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης σε σχέση με εκείνους που προπονούνται μόνοι.

Όταν προπονείστε με έναν φίλο, δεν θέλετε να αλλάξετε τα σχέδιά σας και να τον απογοητεύσετε, ωστόσο όταν προπονείστε μόνοι, είναι εύκολο να μπείτε στη νοοτροπία «θα το κάνω αύριο». Όταν εξασκείτε με έναν σύντροφο που έχει συγκρίσιμες δεξιότητες με εσάς, είναι επίσης πολύ πιο πιθανό να πιέσετε ο ένας τον άλλον πιο σκληρά, να εμπνεύσετε ο ένας τον άλλον και να υποστηρίξετε ο ένας τον άλλον.

4 Ενημερώνετε τακτικά τους στόχους σας

Κάθε προπόνηση είναι πολύ πιο χρήσιμη όταν υπάρχει ένας στόχος στο μυαλό σας. Πιθανότατα θα κάνετε όλες τις κινήσεις και δεν θα βγάλετε τίποτα από αυτό αν δεν ξέρετε γιατί το κάνετε. ενώ οι στόχοι φυσικής κατάστασης θα παρέχουν κίνητρο και κατεύθυνση για την προπόνησή σας. Οι τακτικές αξιολογήσεις θα εγγυηθούν ότι οι στόχοι σας είναι ρεαλιστικοί και διαχειρίσιμοι υπό το πρίσμα της εξέλιξης της φυσικής σας κατάστασης.

Ring The Changes, Νο. 5

Ακόμα κι αν λατρεύετε το περπάτημα με δύναμη ή το DVD προπόνησης που προτιμάτε, μην φοβάστε να αλλάζετε τα πράγματα περιστασιακά. Και το σώμα και το μυαλό σας θα το εκτιμήσουν. Αλλάζοντας το πρόγραμμα προπόνησής σας, μπορείτε να αποτρέψετε την πλήξη και το οροπέδιο στην πρόοδό σας στη φυσική σας κατάσταση.

Leave a Reply