Οδηγός εθιμοτυπίας αγώνων για δρομείς

34
Οδηγός εθιμοτυπίας αγώνων για δρομείς

Για να βεβαιωθείτε ότι η ημέρα του αγώνα θα κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά για όλους τους δρομείς, η εθιμοτυπία αγώνων είναι απαραίτητη. Η παρακάτω συμβουλή είναι για το τι πρέπει να κάνετε την ημέρα του αγώνα.

Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος δρομέας, είναι σημαντικό να θυμάστε μερικά πρωτόκολλα, οδηγίες και κοινή ευπρέπεια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα σας.

Πώς να προετοιμαστείτε για τον αγώνα

Σύμφωνα με τις οδηγίες, καρφιτσώστε τον αριθμό του αγώνα σας. Συνήθως, θα πρέπει να καρφιτσώσετε τον αριθμό του αγώνα σας στο μπροστινό μέρος της μπλούζας σας. Σε περίπτωση που δεν παρέχονται, φροντίστε να έχετε μαζί σας μερικές καρφίτσες ή μαγνητικές θήκες για αριθμούς κούρσας. Προσέξτε να μην διπλώσετε τον αριθμό του αγώνα σας, καθώς μερικά από αυτά διαθέτουν μια λωρίδα αποκοπής που πρέπει να συλλέξουν οι κριτές στη γραμμή τερματισμού.

Εντοπίστε το φορτηγό αποσκευών για να αφήσετε τη βαλίτσα σας και μετά να την παραλάβετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει την παρεχόμενη ετικέτα αναγνώρισης στο σακίδιό σας ή κάτι άλλο σε αυτό που έχει τον αριθμό του αγώνα σας χαραγμένο πάνω του. Είναι προφανές ότι ορισμένες από τις μικρότερες κούρσες δεν θα έχουν την επιλογή ασφαλούς αποθήκευσης αποσκευών.

Έχετε το νου σας για τις ανακοινώσεις των διοργανωτών του αγώνα. Είναι πιθανό η ώρα έναρξης να αλλάξει ή να υπάρχει κάποιος κίνδυνος που πρέπει να προσέξετε στην πορεία. Πριν από τον αγώνα, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε μόνο τα ακουστικά σας για να ακούτε μουσική γιατί μπορεί να χάσετε κάποιες κρίσιμες πληροφορίες αγώνα.

Προγραμματίστε τις εκδρομές σας στο μπάνιο. Οι ουρές για τις τουαλέτες θα μεγαλώνουν μόνο όσο πλησιάζει η ώρα έναρξης του αγώνα. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων για να αποφύγετε τη βιασύνη. Προσπαθήστε να αποφύγετε την επιθυμία να ανακουφιστείτε στους θάμνους αν έχει κόσμο και πρέπει να φύγετε.

Όταν κάνετε ζέσταμα, να είστε προσεκτικοί. Μια συντριβή είναι αναπόφευκτη όταν εκατοντάδες άτομα ζεσταίνονται ταυτόχρονα. Επιλέξτε τη θέση προθέρμανσης με πολύ χώρο γύρω σας για να μειώσετε τον κίνδυνο να τραυματίσετε κάποιον με το χέρι ή το πόδι που ταλαντεύεται.

Για να ξεκινήσετε, παραταθείτε σύμφωνα με τον αναμενόμενο χρόνο ολοκλήρωσης. Εάν παραμείνετε στην ομάδα εκκίνησης και τερματίσετε εντός του προβλεπόμενου χρόνου σας, θα είναι πιο απλό για εσάς και τους άλλους ανθρώπους. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μετακινηθείτε προς τα πίσω. τουλάχιστον αν κινείσαι γρήγορα, μπορείς να προσπεράσεις παρά να σε προσπεράσουν.

Τι να κάνετε όταν αγωνίζεστε

Μην αφήνετε τους ανθρώπους που δεν τρέχουν τον αγώνα να τρέχουν δίπλα σας. Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται αγώνες με άλλους δρομείς που δεν είναι πραγματικοί ανταγωνιστές, κανένας οδηγός για την εθιμοτυπία της ημέρας του αγώνα δεν θα ήταν πλήρης. Αυτό είναι άδικο για τα άτομα που πλήρωσαν για να εισέλθουν (και είστε ένας από αυτούς), αλλά μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με αγώνες όπου απαγορεύονται οι βηματοδότες. Όποιος μπορεί να κάνει ποδήλατο δίπλα σας πρέπει να ακολουθεί τους ίδιους κανόνες.

Να προσέχετε αυτούς που μπορεί να προσπαθούν να σας προσπεράσουν εάν τρέχετε σε ομάδα. Μην παρατάξετε την ομάδα σας έτσι ώστε να καλύπτει όλο το πλάτος του δρόμου. Απομακρυνθείτε από το μονοπάτι μόλις αντιληφθείτε ότι κάποιος προσπαθεί να περάσει.

Μην σταματήσετε απότομα να τρέχετε στη μέση του αγώνα. Μετακινηθείτε στην άκρη του δρόμου εάν αισθάνεστε την επιθυμία να σταματήσετε, ίσως για να σφίξετε ένα κορδόνι. Εάν σταματήσετε ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση, θα συμβούν ατυχήματα.

Σε σταθμούς ποτών, να είστε προσεκτικοί και προσεκτικοί. Όταν πηγαίνετε προς το σταθμό νερού, αποφύγετε να κόψετε άλλους δρομείς. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας να απομακρυνθείτε πολύ πριν από το σταθμό και να έχετε κατά νου ότι συχνά το μακρινό άκρο του σταθμού δεν θα είναι κατειλημμένο. Πιθανότατα θα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πίσω σας που χρειάζονται το ποτό περισσότερο από εσάς, οπότε πάρτε μόνο ό,τι χρειάζεστε.

Μην πετάτε απλώς ένα μπουκάλι νερό στο έδαφος. Πρέπει να αναφέρετε τα μπουκάλια στις οδηγίες σας για την εθιμοτυπία του αγώνα τρεξίματος. Χρησιμοποιήστε κάδους απορριμμάτων όπου είναι δυνατόν για να απορρίψετε τα σκουπίδια μετά την έξοδο από ένα σταθμό νερού και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, επειδή ένα αντικείμενο που πετάχτηκε απρόσεκτα θα μπορούσε να σκοντάψει έναν δρομέα.

Αποφύγετε να μπλοκάρετε τους δρομείς στέκοντας στη γραμμή της τουαλέτας. Θα υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις τουαλέτας για μεγάλους μητροπολιτικούς αγώνες, αν και μπορεί να σχηματιστούν ακόμη γραμμές. Να είστε έτοιμοι να αυτοσχεδιάσετε αν συμμετέχετε σε έναν αγώνα μικρής κλίμακας στην ύπαιθρο.

Να προσέχετε πάντα τις οδηγίες και να τις υπακούετε. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην συμφωνείτε πάντα με τους στρατάρχες, είναι εκεί για να σας βοηθήσουν, να σας κρατήσουν ασφαλείς και να διασφαλίσουν ότι θα ακολουθήσετε τον σωστό δρόμο! Να θυμάστε ότι η πλειοψηφία τους θα είναι εθελοντές, γι’ αυτό να τους συμπεριφέρεστε με σεβασμό.

Μην κόβεις μπροστά σε κάποιον όταν περνάς. Θα πρέπει να περάσουν λίγα μέτρα πριν επιχειρήσετε να τραβήξετε μέσα. Παρόμοια με αυτό, αφήστε τους δρομείς που θέλουν να προσπεράσουν χώρο για να περάσουν και, αν είναι δυνατόν, παραμερίστε για να τους παράσχετε την πιο γρήγορη διαδρομή.

Τι να κάνετε μετά τον αγώνα

Αποφύγετε να παραλείψετε την ουρά της γραμμής τερματισμού. Εσείς και άλλοι θα λάβετε μόνο εσφαλμένα αποτελέσματα από αυτό. Συνήθως, μετά τον αγώνα, θα μεταφερθείτε σε ένα τμήμα όπου θα καταγράφεται ο χρόνος σας, ένα αφαιρούμενο τμήμα της σαλιάρας σας (ή ακόμα και το τσιπ χρονομέτρησής σας) θα αφαιρεθεί για τα αρχεία του διοργανωτή και μπορεί να λάβετε ακόμη και το μετάλλιό σας.

Αποφύγετε να είστε άπληστοι στη γραμμή του τερματισμού. Παρόμοια με τις στάσεις αναψυκτικού γύρω από την πορεία, πιθανότατα θα υπάρχουν άλλοι που θα τελειώσουν πίσω σας που θα χρειαστούν το φαγητό και το ποτό ακόμα περισσότερο από εσάς. Μπορεί να φαίνεται ότι απομένουν πολλά αν τερματίσετε πολύ μπροστά από το υπόλοιπο γήπεδο, αλλά οι διοργανωτές θα έχουν προετοιμαστεί ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Αποφύγετε να αφήνετε σκουπίδια έξω από την περιοχή τερματισμού. Η διαδικασία επιστροφής του χώρου στην κατάσταση πριν από τον αγώνα είναι συνήθως δύσκολη για τους διοργανωτές και αν οι δρομείς πάρουν μαζί τους τα σκουπίδια τους στο σπίτι, θα κάνει τη δουλειά τους πολύ πιο απλή.

Leave a Reply