Μερικές συμβουλές για τον δρομέα που γεννήθηκε ξανά

23
Μερικές συμβουλές για τον δρομέα που γεννήθηκε ξανά

Πριν επιστρέψετε αμέσως στην προπόνησή σας, εάν έχετε κάνει ένα διάλειμμα από το τρέξιμο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Ανάλογα με το πόσο καιρό λείπετε, το σώμα σας μπορεί να χρειαστεί μερικές εβδομάδες ή και μήνες για να φτάσει στη μνήμη του μυαλού σας για το τι πρέπει να κάνετε και πόσο γρήγορα να τρέξετε.

μετά συνέχιση του τρεξίματός

σας Τα πόδια σας αναμφίβολα θα περάσουν από μια φάση προσαρμογής καθώς έχουν συνηθίσει ξανά στο τρέξιμο, αλλά είναι πιθανό να μην το καταλάβετε μέχρι την επόμενη μέρα. Εφόσον αναμφίβολα καταπονήσατε υπερβολικά και χρησιμοποιήσατε τους μύες των ποδιών σας, πιθανότατα θα ξυπνήσετε με πραγματικά πονεμένα πόδια. Εξαιτίας αυτού, πρέπει σταδιακά να το αυξήσετε και να ξεχάσετε από πού σταματήσατε. Το να τρέχετε τρεις συνεδρίες την εβδομάδα και να κάνετε αμέσως ράμπα έως και 60 ή 100 χιλιόμετρα είναι πιο πιθανό να σας αφήσει τραυματισμένους παρά να ταιριάξετε πραγματικά.

Εξετάστε τα παπούτσια σας για τρέξιμο.

Πριν ξεκινήσετε ξανά το τζόκινγκ, αν έχει περάσει καιρός, μπορεί να είναι καλή ιδέα να ελέγξετε την κατάσταση των παπουτσιών τρεξίματός σας. Η αγορά ενός νέου ζευγαριού είναι μια έξυπνη επιλογή γιατί θα εγγυηθεί αρκετή αντικραδασμική προστασία και υποστήριξη (αν είναι απαραίτητο) και θα αποτρέψει τραυματισμούς. Θεωρήστε το ως μια νέα αρχή και να θυμάστε ότι η απόκτηση νέων παπουτσιών απαιτεί να τρέχετε!

Αφήστε στην άκρη το επίπεδο στο οποίο ήσασταν προηγουμένως.

Δεδομένου ότι δεν θα είστε τόσο σε φόρμα όσο όταν σταματήσατε να τρέχετε στο παρελθόν, είναι καλή ιδέα να ξεχάσετε όλα όσα έχετε κάνει στο παρελθόν όσον αφορά το τρέξιμο. Πρέπει να είστε υπομονετικοί κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και να προσέχετε να μην αυξήσετε βιαστικά τα εβδομαδιαία χιλιόμετρα σας.

Διασκεδάστε όταν τρέχετε.

Η πιο σημαντική συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι ότι όλοι πρέπει να απολαμβάνουν το τρέξιμο. Προσπαθήστε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που σταματήσατε να τρέχετε. υπήρχαν λόγοι που σχετίζονται με την εργασία; Ξοδέψατε πάρα πολύ χρόνο κάνοντας τζόκινγκ και δεν αλληλεπιδράτε με άλλους; Ή ίσως είχατε βαρεθεί να πηγαίνετε για μεγάλες διαδρομές μόνο για να βαρεθήκατε. Μόλις καταλάβετε τον λόγο που παραιτήσατε την πρώτη φορά, πρέπει να κάνετε σχέδια για να το αποτρέψετε από το να συμβεί ξανά.

Με άλλους, τρέξτε

Με φίλους, το τρέξιμο είναι πολύ πιο ευχάριστο. Μπορείτε να τρέξετε με άλλους αν γίνετε μέλος ενός συλλόγου ή μιας οργάνωσης. Πρέπει να υπάρχει ένας τοπικός σύλλογος τρεξίματος τώρα που είναι τόσοι πολλοί και πιστέψτε με όταν λέω ότι δεν είναι όλοι γεμάτοι από ανταγωνιστικούς αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Μετά από αυτό, αναμφίβολα θα συναντήσετε ένα σωρό άτομα που πηγαίνουν στο μπαρ. Ωστόσο, μπορεί να έχετε αρχίσει να τρέχετε ξανά για να αποφύγετε τη μπάρα. Αυτό είναι σωστό, όλα με μέτρο, έτσι δεν είναι;

Προπονηθείτε σε διαφορετικούς τομείς

Δεν είναι απαραίτητο να τρέχετε μόνο ως μέρος της προετοιμασίας σας. μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε, να κάνετε ποδήλατο, να κάνετε cross-train ή ακόμα και να κάνετε κυκλική προπόνηση. Κάνοντας διαφορετικούς τύπους άσκησης μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τη γενική σας προετοιμασία και να μειώσει τον κίνδυνο προβλημάτων υπερβολικής χρήσης, εάν θέλετε να μειώσετε τους χρόνους σας για τις αποστάσεις των 5 km και των 10 km.

φέρτε οργανωμένες συνεδρίες

Εισαγάγετε μερικές συνεδρίες στο πρόγραμμα προπόνησης πριν ξεκινήσετε να τρέχετε. Αντί να κάνετε απλώς τζόκινγκ γύρω από το πάρκο για 30 λεπτά τη φορά, τα πιο γρήγορα διαστήματα τρεξίματος με ενδιάμεσο χρόνο αποκατάστασης μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε. Μάθετε για τις ρουτίνες προπόνησης άλλων δρομέων και τι λειτουργεί για αυτούς μιλώντας μαζί τους. Όπως και με το coaching, το να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει στο τρέξιμο απαιτεί πολλές δοκιμές και λάθη. Οι αθλητές χρησιμεύουν ως υποκείμενα δοκιμής καθώς αναζητούν τον ιδανικό συνδυασμό.

Απολαύστε το τρέξιμο σας, βάλτε κάποιους στόχους και να είστε αισιόδοξοι για την πρόοδό σας.

Leave a Reply