Ηττημένη: 10 μύθοι

37
Ηττημένη: 10 μύθοι

για την υγεία Ποιες συμβουλές και προφυλάξεις για την υγεία είναι πλήρεις μύθοι και δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη, δεδομένης της πληθώρας των διαθέσιμων πληροφοριών;

τρώτε τον τελευταίο καιρό προκαλεί αύξηση βάρους

Παρόλο που σίγουρα το έχετε ακούσει επανειλημμένα, δεν υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι το να τρώτε αργά το βράδυ θα σας έκανε να κερδίσετε περισσότερο βάρος από το να τρώτε άλλες στιγμές. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Υγείας & Επιστήμης του Όρεγκον και του Κέντρου Διατροφής Dunn, αυτή η άποψη είναι μια πλήρης πλάνη. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ενώ η παράλειψη γευμάτων νωρίτερα μέσα στην ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε βραδινές υπερφαγίες, σημασία έχει τι τρώνε οι άνθρωποι και πόσο καταναλώνουν —και όχι πότε το τρώνε. Δεν έχει σημασία την ώρα της ημέρας που τρώτε τις θερμίδες σας, αρκεί να καίγονται.

2 Η ανάγνωση σε χαμηλό φωτισμό βλάπτει την όρασή

σας Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν διαβάζετε υπό το φως των κεριών, τους φακούς ή άλλο χαμηλό φωτισμό για χρόνια. Έχει προσδιοριστεί από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα στην Ινδιανάπολη ότι η ανάγνωση σε χαμηλό φωτισμό δεν βλάπτει την όρασή σας μακροπρόθεσμα. Ενώ αρχικά μπορεί να οδηγήσει σε ξηροφθαλμία ή καταπόνηση των ματιών, τα αποτελέσματα είναι πολύ παροδικά. Δεν θα βλάψει την όρασή σας, παρά τα όσα μπορεί να σας είπε η μητέρα σας, οπότε καλά νέα για εσάς που τείνετε να κάθεστε αρκετά κοντά στην τηλεόραση.

3 Τα Σαββατοκύριακα, μπορείτε να «καλύψετε» τον χαμένο ύπνο

Μια συνηθισμένη αλλά εσφαλμένη πεποίθηση είναι ότι είναι αποδεκτό να στερείτε από το σώμα σας τον ύπνο που χρειάζεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και στη συνέχεια να καλύψετε μια ξαπλώστρα το Σαββατοκύριακο. Οι συμμετέχοντες σε μια μελέτη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια είχαν τη δυνατότητα να κοιμούνται μόνο για τέσσερις ώρες κάθε βράδυ για πέντε νύχτες προτού λάβουν μια μεγαλύτερη περίοδο ύπνου 10 ωρών. Πολυάριθμες μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένων των ταχυτήτων αντίδρασης, της διάρκειας προσοχής και της κόπωσης, αξιολογήθηκαν μετά από αυτόν τον παρατεταμένο ύπνο αποκατάστασης, ωστόσο ανακαλύφθηκε ότι δεν είχαν σταθεροποιηθεί. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ένα ξαπλώμα το Σαββατοκύριακο δεν θα ήταν αρκετό για να αναπληρώσει την απώλεια ύπνου όλη την εβδομάδα.

4 Κρυολογήματα που μπορεί να σας Αρρωστήσουν

Ενώ ο επιπολασμός του κοινού κρυολογήματος τείνει να αυξάνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το ίδιο το κρύο παίζει έναν σχετικά μικρό ρόλο.

Σε μια μελέτη που διεξήχθη από την Common Cold Research Unit, οι συμμετέχοντες που εκτέθηκαν στον ιό του κρυολογήματος χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μία κρατήθηκε σε ένα ζεστό δωμάτιο, ενώ η άλλη έκανε μπάνιο και αφέθηκε να στάζει βρεγμένος σε έναν ψυχρό διάδρομο. Δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στο ποσοστό εκείνων που προσβλήθηκαν από κρυολόγημα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι αντί του κρυολογήματος να προκαλούνται άμεσα από τη μείωση της θερμοκρασίας, ο ιός του κρυολογήματος εξαπλώνεται πιο εύκολα κατά τους ψυχρότερους μήνες, όταν οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και έρχονται σε επαφή με άτομα που μπορεί να είναι άρρωστα.

5 Η βιταμίνη C βοηθά στην αποφυγή

Η ιδέα ότι η κατανάλωση βιταμίνης C θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το κρυολόγημα ή θα μειώσει τη διάρκειά του είναι ένας από τους πολλούς μύθους γύρω από το κρυολόγημα και πώς να το αποτρέψετε. Ελάχιστα έως καθόλου οφέλη από τη βιταμίνη C έχουν αναφερθεί σε μελέτες για την πρόληψη ή τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος. Στην πραγματικότητα, ανακαλύφθηκε ότι η βιταμίνη C δεν είχε μεγαλύτερη επίδραση στη διάρκεια του κρυολογήματος από ένα εικονικό φάρμακο όταν δοκιμάστηκε ως φάρμακο για το κρυολόγημα σε πολλές μελέτες.

Έξι λίπος είναι κακό, λεπτό είναι καλύτερο Το

να είσαι παχύσαρκος είναι αναμφίβολα κακό για την υγεία σου, αλλά το να είσαι αυτό που κάποιοι μπορεί να αποκαλούν «λίπος» δεν είναι πάντα το χειρότερο πράγμα για την ευημερία σου. Οι άνθρωποι συχνά υποτιμούν τους κινδύνους του λιποβαρούς, κάτι που μερικές φορές μπορεί να είναι χειρότερο για εμάς. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Τοχόκου, τα άτομα άνω των 40 ετών που είναι λιποβαρή έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακές παθήσεις και πνευμονία σε σχέση με τα άτομα που είναι υπέρβαρα.

Όλα τα βακτήρια είναι επιβλαβή.

Είναι πολύ απλό για να γίνεις υπερβολική εμμονή με τη διατήρηση της καθαριότητας και της στειρότητας. Ενώ ορισμένα βακτήρια προκαλούν ασθένειες, ορισμένα βακτήρια είναι ευεργετικά για την υγεία σας. Για παράδειγμα, το υγιές δέρμα καλύπτεται από μια ποικιλία ειδών «καλών βακτηρίων» που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών. Με παρόμοιο τρόπο, υγιή βακτήρια μπορούν να βρεθούν στο ανθρώπινο έντερο. Επομένως, για να βοηθήσετε το σώμα να διατηρήσει τα ευεργετικά βακτήρια που χρειάζεται, θα πρέπει να αποφύγετε την υπερβολική χρήση αντιβιοτικών ή τον υπερβολικό καθαρισμό του δέρματος.

Συχνά μας λένε ότι πρέπει να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα, αλλά δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτήν τη σύσταση. Αν και είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι, η υπέρβαση μπορεί να είναι επιβλαβής. Η τροφή μπορεί να μας βοηθήσει να ενυδατωθούμε σε κάποιο βαθμό, αλλά το πόσα υγρά πρέπει να καταναλώσετε θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθός σας, ο καιρός και το πόσο απασχολημένοι είστε.

9 Αιτίες Θηλασμού

Πρέπει ή δεν πρέπει να θηλάσω; Για πολλές νέες μητέρες, αυτό είναι το ερώτημα. Παρά τα πλεονεκτήματα για την υγεία του μωρού τους που μπορεί να προσφέρει ο θηλασμός, ορισμένες μητέρες αποθαρρύνονται από την επίδραση που θα έχει ο θηλασμός στο στήθος τους. Ωστόσο, μια μελέτη από τον πλαστικό χειρουργό Brian Rinker διαπίστωσε ότι η χαλάρωση του στήθους δεν προκαλείται από το θηλασμό. Η μελέτη δεν βρήκε διαφορά στον βαθμό πτώσης του στήθους μεταξύ θηλαζουσών και μη θηλαζουσών γυναικών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ίδια η εγκυμοσύνη, μαζί με άλλους παράγοντες όπως η ηλικία και το κάπνισμα, έχει αντίκτυπο στο στήθος των γυναικών.

Φάτε οτιδήποτε αρκεί να το κάψετε.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι επειδή ασκούνται και δεν παχαίνουν, μπορούν να ξεφύγουν τρώγοντας ό,τι θέλουν. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Ακόμη και υγιείς άνθρωποι που τρέφονται ανεπαρκώς μπορεί να εξακολουθήσουν να πεθαίνουν από καρδιακές παθήσεις ή άλλες σχετικές παθήσεις. Φυσικά, το να είσαι ενεργός θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου, αλλά είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι το σώμα λαμβάνει μια αξιοπρεπή, ισορροπημένη διατροφή που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Leave a Reply