Διαχείριση της βροχής την ημέρα του

20
Διαχείριση της βροχής την ημέρα του

αγώνα Την ημέρα του αγώνα, ανοίγετε τις κουρτίνες για να ανακαλύψετε… συννεφιασμένους ουρανούς και βροχή! Είναι πολύ πιθανό ο καιρός να μην είναι με το μέρος σας για ορισμένα γεγονότα, αν είστε δρομέας. Αλλά η απόδοσή σας δεν χρειάζεται να υποφέρει ως αποτέλεσμα. Ρίξτε μια ματιά στις καλύτερες συμβουλές μας για το τρέξιμο στη βροχή και έχετε κατά νου ότι το δέρμα είναι αδιάβροχο.

Μην ξεχάσετε το αδιάβροχό σας!

Όταν είναι υγρό, οι αποφάσεις για τα ρούχα γίνονται ακόμη πιο κρίσιμες. Το κλειδί είναι να φοράτε αρκετά στρώματα για να κρατάτε ζεστά και να αποφεύγετε να φοράτε πάρα πολλά που θα σας κάνουν να νιώσετε βαριά μόλις βραχούν. Επομένως, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα ελαφρύ, τεχνικό ύφασμα που βοηθά στην απομάκρυνση του ιδρώτα από το δέρμα σας. Επιπλέον, εάν είναι μια πραγματικά ζοφερή και σκοτεινή μέρα, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε να φορέσετε κάτι για να σας κάνει πιο ορατούς, ειδικά αν μοιράζεστε έναν δρόμο με οχήματα.

Για να κρατήσετε τη βροχή από το πρόσωπό σας σε μια βροχερή ημέρα αγώνων, πρέπει να έχετε ένα αξιοπρεπές καπέλο με χείλος. Μπορεί ακόμη και να σκεφτείτε να τρέξετε με ένα μπουφάν βροχής, όπως έκαναν οι κορυφαίοι αθλητές κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστώνης 2018, αν έχει ιδιαίτερα κρύο και αέρα.

Τα παπούτσια είναι σημαντικά.

Η επιλογή των υποδημάτων σας είναι ζωτικής σημασίας για τη μεγιστοποίηση της απόδοσής σας και τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού, ανεξάρτητα από την επιφάνεια στην οποία αγωνίζεστε στη βροχή. Η βροχή μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην πορεία, ειδικά αν αγωνίζεστε εκτός δρόμου, επομένως ίσως να θέλετε να φορέσετε παπούτσια μονοπατιού με καρφιά ή μεγαλύτερες αιχμές για αγώνες cross-country για να βελτιώσετε το κράτημα και την πρόσφυση.

Εάν αγωνίζεστε στο δρόμο, να έχετε κατά νου ότι τα αγωνιστικά επίπεδα έχουν συνήθως λιγότερη πρόσφυση από τα κανονικά παπούτσια χιλιομετρικής απόστασης, επομένως μπορεί να θέλετε να εξετάσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ελαφρύτερων παπουτσιών έναντι της λιγότερης πρόσφυσης. Μπορεί να είναι καλή ιδέα να φορέσετε ένα παλιό ζευγάρι παπούτσια στην αρχή και να αλλάξετε τα αγωνιστικά σας παπούτσια σχετικά την τελευταία στιγμή γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχετε μουσκεμένα πόδια πριν καν ξεκινήσετε έναν αγώνα.

Ετοιμαστείτε

Σε συνθήκες υγρασίας, οι φουσκάλες και η ανεπιθύμητη τριβή είναι πολύ συνηθισμένα προβλήματα. Εφαρμόστε λίγη βαζελίνη σε τυχόν ευάλωτα σημεία πριν αρχίσετε να γλυτώνετε από μερικά άβολα χιλιόμετρα.

Όσο το δυνατόν περισσότερο πριν την έναρξη, μείνετε ζεστοί και στεγνοί.

Το απόλυτο χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε μια νεροποντή είναι να εμφανιστείτε κρύα, υγρά και άβολα στη γραμμή εκκίνησης. Οι μύες και η απόδοσή σας δεν θα σας ευχαριστήσουν για αυτό, μπορείτε να είστε σίγουροι για αυτό.

Φέρτε μερικά επιπλέον ρούχα, όπως ένα παλιό σακάκι ή ακόμα και μια επένδυση για κάδους, στη γραμμή εκκίνησης.

Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές, προσπαθήστε να περάσετε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε στο στεγνό πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Το είδος του καταφυγίου που είναι συνήθως διαθέσιμο εξαρτάται από τη φύση και την τοποθεσία του αγώνα, αν και θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την έδρα του αγώνα, ένα τοπικό καφέ ή ένα αθλητικό κέντρο, για παράδειγμα. Μπορεί να είναι καλή ιδέα να φέρετε λίγο επιπλέον εξοπλισμό στη γραμμή εκκίνησης όταν έρθει επιτέλους η ώρα να πολεμήσετε τον καιρό, όπως ένα παλιό μπουφάν ή ακόμα και μια επένδυση για κάδους που δεν σας πειράζει να πετάξετε.

Παρατηρήστε τα πόδια σας!

Λάβετε υπόψη ότι φαινομενικά αβλαβή αντικείμενα όπως καλύμματα αποχέτευσης, φύλλα και πέτρες μπορεί ξαφνικά να γίνουν θανατηφόρα και να σας κάνουν να χάσετε την ισορροπία σας καθώς γίνονται πιο γυαλιστερά στη βροχή. Εάν είναι δυνατόν, κρατήστε τα μάτια σας στο έδαφος μπροστά σας, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν κινδύνους προτού θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά σας.

Απλά κούρσα, αγνοήστε το ρολόι!

Είναι σημαντικό να είστε ρεαλιστές όταν αγωνίζεστε σε μια βροχερή μέρα, επειδή ο χρόνος τερματισμού σας μπορεί να υποφέρει. Υπό το πρίσμα αυτό, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στη διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα. Το να ξεχνάτε τις διαιρέσεις και τους χρόνους τερματισμού προς όφελος της απλής απόλαυσης στον ανταγωνισμό μπορεί να είναι ευεργετικό.

Κρατήστε λίγο στεγνό εξοπλισμό κοντά στο τέλος.

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά ο κακός καιρός ωφελείται πολύ από κάποια πρόβλεψη. Είτε βρίσκεστε στο αυτοκίνητό σας, είτε στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών του αγώνα είτε στα κεντρικά γραφεία, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση σε ζεστά και στεγνά ρούχα κοντά στη γραμμή τερματισμού.

Είναι απαραίτητο να αλλάξετε το συντομότερο δυνατό μετά τον αγώνα για να διατηρήσετε τους μύες σας ζεστούς και να αποφύγετε τη φυσική τάση του ανοσοποιητικού συστήματος να υποχωρεί μετά από μια έντονη άσκηση. Μια ή δύο πετσέτες στο χέρι είναι πάντα πολύ χρήσιμες. ένα για το στέγνωμα, αλλά δύο για να κάθεσαι στο αυτοκίνητο αν λασπώσεις πολύ στο δρόμο για το σπίτι.

βροχερό καιρό

Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να αποφύγετε το τρέξιμο στη βροχή ή να αναβάλλετε μια προπόνηση για να μπορείτε να βγαίνετε στον ήλιο μερικές φορές. Αυτός είναι γνωστός ως δρομέας “καλός καιρός”. Αν και μερικές φορές αυτή είναι μια σοφή επιλογή, είναι επίσης καλή ιδέα να βγείτε έξω όταν οι συνθήκες είναι λιγότερο από ιδανικές, επειδή ποτέ δεν ξέρετε τι θα συναντήσετε την ημέρα του αγώνα. Υπάρχουν πολλά να ειπωθούν για την ψυχική προετοιμασία του εαυτού σου για έναν αγώνα στη βροχή, παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο αυτή τη στιγμή.

Leave a Reply