Δέκα Must-Haves για τους λάτρεις

20
Δέκα Must-Haves για τους λάτρεις

του εξωτερικού χώρου Δεν υπάρχουν σύντομες περικοπές όσον αφορά την ύπαιθρο, οπότε ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις απαραίτητες προμήθειες.

ιατρικό κιτ

Ένα κουτί πρώτων βοηθειών θα πρέπει να βρίσκεται πάντα στον εξωτερικό εξοπλισμό σας. Εάν πληγωθείτε ή αρρωστήσετε ενώ βρίσκεστε έξω, η τσάντα πρώτων βοηθειών σας πρέπει να είναι συμπαγής και να περιέχει όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε.

Πάρτε στον εαυτό σας ένα πακέτο πρώτων βοηθειών πριν ξεκινήσετε την επόμενη υπαίθρια εκδρομή σας. Οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα απαιτεί να έχετε μαζί σας κιτ πρώτων βοηθειών!

Ένα ποιοτικό κιτ πρώτων βοηθειών θα είναι μικρό, ελαφρύ και προσιτό.

Συνιστάται ιδιαίτερα να επενδύσετε σε κάποια βασική εκπαίδευση πρώτων βοηθειών εκτός από τη μεταφορά ενός κιτ πρώτων βοηθειών. Τα μαθήματα πρώτων βοηθειών μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμα σε εξωτερικούς χώρους και είναι φθηνά, απλά στην εκμάθηση και χρειάζονται μόνο σύντομο χρονικό διάστημα.

Υποδήματα

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός διαθέσιμων υποδημάτων εξωτερικού χώρου, αλλά οι έμπειροι υπάλληλοι λιανικής θα σας βοηθήσουν να πάρετε την καλύτερη απόφαση. Εάν δεν θέλετε η ευχαρίστησή σας να αμαυρωθεί από άβολα ή ακατάλληλα υπαίθρια υποδήματα, φροντίστε να προμηθευτείτε τα σωστά παπούτσια και κάλτσες.

Η αγωνία, η δυσκαμψία, ο πόνος και οι φουσκάλες που προκαλούνται από τα ακατάλληλα τοποθετημένα υποδήματα μπορούν να καταστρέψουν τις υπαίθριες περιπέτειές σας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οπότε αφιερώστε χρόνο και χρήμα όταν επιλέγετε υποδήματα που είναι κατάλληλα για τα ενδιαφέροντά σας.

Επειδή τα πόδια κάθε ατόμου είναι διαφορετικά σε μέγεθος και σχήμα, απευθυνθείτε σε ένα φημισμένο κατάστημα λιανικής σε εξωτερικούς χώρους που παρέχει μια εξειδικευμένη υπηρεσία τοποθέτησης παπουτσιών.

Καθώς οι κάλτσες παρέχουν επένδυση για τις περιοχές «κρούσης» των ποδιών και απομακρύνουν την υγρασία από τα πόδια για να αποτρέψουν τις φουσκάλες, μπορεί να είναι εξίσου ζωτικής σημασίας να επενδύσετε σε αυτές με τις αξιοπρεπείς μπότες ή τα παπούτσια.

Προβολέας

Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι θα το χρειαστείτε, έχετε πάντα μαζί σας έναν μικρό, φωτεινό προβολέα. Εάν ένα ταξίδι πεζοπορίας, ποδηλασίας ή καγιάκ διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο, οι λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων συχνά αφήνονται στο σκοτάδι.

Οι προβολείς διατίθενται σε διάφορα στυλ και διαστάσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της σπηλαιολογίας και της κατασκήνωσης.

Αντί να χρειάζεται να κρατάτε ένα φακό στο ένα χέρι, η χρήση ενός προβολέα ελευθερώνει και τα δύο χέρια για να εκτελέσετε δουλειές. Επομένως, η χρήση προβολέα ενώ μαγειρεύετε το βράδυ είναι μια εξαιρετική ιδέα!

Χωρίς προβολέα, θα μείνετε στο σκοτάδι, αλλά αν έχετε, μπορείτε να δείτε και να κάνετε ελιγμούς στο σκοτάδι.

Βεβαιωθείτε ότι το σχέδιο που θα επιλέξετε για εξωτερική χρήση είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες.

Πυξίδα και χάρτης

Όποια υπαίθρια δραστηριότητα και αν προτιμάτε, δεν θα φτάσετε πολύ μακριά χωρίς χάρτη και πυξίδα ή άλλη μορφή πλοήγησης, γι’ αυτό έχετε πάντα μαζί σας!

Δεν θα ταξιδέψετε πολύ μακριά χωρίς χάρτη και πυξίδα, γι’ αυτό έχετε πάντα μαζί σας!

Πολλές υπαίθριες δραστηριότητες απαιτούν την ικανότητα πλοήγησης, η οποία θα αυξήσει επίσης την ασφάλεια και την απόλαυσή σας.

Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε έναν χάρτη και μια πυξίδα εκτός από το να τα πακετάρετε στο σακίδιο σας.

Η εκμάθηση της ανάγνωσης ενός χάρτη είναι γρήγορη, εύκολη, διασκεδαστική και ευχάριστη. Είναι επίσης συχνά πιο ακριβές από τη χρήση τεχνολογίας για να βρείτε το δρόμο σας.

Τηλέφωνο

Να έχετε πάντα μαζί σας τηλέφωνο όταν πηγαίνετε σε μια υπαίθρια αποστολή. Θα πρέπει να έχετε έναν τρόπο να καλέσετε για βοήθεια σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά ενώ απολαμβάνετε την υπέροχη ύπαιθρο.

Θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας τηλέφωνο στις εκδρομές σας. Όταν δεν το χρησιμοποιείτε, αποθηκεύστε το τηλέφωνό σας σε μια αδιάβροχη τσάντα και κρατήστε το πάντα σε θήκη για προστασία.

Η μεταφορά πολλών ακουστικών που μπορούν να συνδεθούν σε διάφορα δίκτυα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να λαμβάνετε πάντα σήμα.

Η μεταφορά φορητών αμφίδρομων ραδιοφώνων θα επιτρέψει στα μέλη του κόμματός σας να μείνουν σε επαφή εάν βρίσκεστε σε πραγματικά απομακρυσμένες τοποθεσίες χωρίς σύνδεση δικτύου.

Πριν φύγετε, βεβαιωθείτε πάντα ότι οι μπαταρίες του τηλεφώνου σας είναι πλήρως φορτισμένες!

Ένα δορυφορικό τηλέφωνο είναι μια επένδυση που πρέπει να κάνετε εάν πρόκειται να κάνετε ένα μακρύ ταξίδι.

Μικρό μαχαίρι

Για πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, ένα μαχαίρι τσέπης σχεδίασης ελβετικού στρατού είναι κάτι παραπάνω από επαρκές. Ένα μαχαίρι τσέπης μπορεί να σας δώσει όλα όσα χρειάζεστε για να επιβιώσετε στην απέραντη ύπαιθρο με την ποικιλία πρακτικών οργάνων και λειτουργιών του. Για ορισμένες υπαίθριες δραστηριότητες, θα χρειαστείτε μαχαίρια τσέπης και άλλα εργαλεία, ώστε να μπορείτε να επισκευάσετε σπασμένο εξοπλισμό.

Δεν χρειάζεται αμέσως να ξεμείνετε και να αγοράσετε ένα μαχαίρι επιβίωσης σε στυλ “Rambo” για να βγείτε έξω και να απολαύσετε τη φύση! Για πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, ένα απλό μαχαίρι τσέπης τύπου “ελβετικού στρατού” με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά είναι κάτι παραπάνω από ιδανικό:

ανοίξτε ένα κατσαβίδι κονσέρβας

κεφαλές

μικρές

με

μεγάλες

καισακίδιο, πρέπει να πάρετε μια ποιοτική τσάντα που να είναι κατάλληλη για τις ανάγκες σας. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από σακίδια στην αγορά και το καθένα είναι φτιαγμένο για μια συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Οι λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων συνήθως πρέπει να φέρουν μαζί τους όλο τον εξοπλισμό τους για τις υπαίθριες δραστηριότητές τους, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα σακίδιο πλάτης υψηλής ποιότητας.

Επιλέξτε το σακίδιο που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας, αλλά μην κόβετε τις γωνίες όταν κάνετε την αγορά σας, καθώς πολλές χρόνιες παθήσεις της πλάτης μπορεί να προκληθούν από ακατάλληλα τοποθετημένα σακίδια.

Αφιερώστε λίγο χρόνο σε ένα σεβαστό υπαίθριο κατάστημα για να τοποθετήσετε σωστά το πακέτο σας. Είμαστε όλοι διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, επομένως, όπως και με τα ρούχα και τα παπούτσια, διαφορετικοί άνθρωποι θα χρειαστεί να πάρουν διαφορετικά σακίδια!

Θήκη επιβίωσης

Στην άγρια ​​φύση, μην φεύγετε ποτέ από το σπίτι χωρίς κιτ επιβίωσης. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην απέραντη ύπαιθρο, αυτή η απλή, ελαφριά τσάντα μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Για όλους τους λάτρεις του εξωτερικού χώρου, μια τσάντα επιβίωσης είναι απαραίτητος εξοπλισμός.

Οι πλαστικές σακούλες επιβίωσης είναι ελαφριές και προσιτές, ωστόσο θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ένα θύμα θα θωρακιστεί από τον άνεμο και τη βροχή και θα είναι πολύ εμφανές, εφιστώντας την προσοχή των διασωστών.

Ενώ μια πλαστική τσάντα επιβίωσης μπορεί να χωρέσει δύο άτομα, οι μεγαλύτερες ομάδες θα πρέπει πάντα να έχουν ένα ομαδικό καταφύγιο αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει όλους.

Για να προσφέρουμε καταφύγιο για μια ομάδα ανθρώπων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να φέρουμε ομαδικά καταφύγια σε υπαίθριες αποστολές.

Αδιάβροχα

Αγοράστε ένα ποιοτικό αδιάβροχο μπουφάν και ένα παντελόνι για να σας κρατούν ζεστούς και στεγνούς σε όλες τις υπαίθριες εξόδους σας.

Για πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, θα χρειαστεί να φοράτε ένα αδιάβροχο σακάκι και ένα παντελόνι για να προστατεύσετε το σώμα σας από τον άνεμο, τη βροχή και το χιόνι.

Τα μοντέρνα αδιάβροχα ρούχα αποτελούνται από «αναπνέοντα» υφάσματα που επιτρέπουν στην υγρασία και τον ιδρώτα να διαφύγει, αλλά κρατούν τις βροχοπτώσεις.

Αφαιρώντας τυχόν υπερβολική υγρασία από το σώμα, τα αδιάβροχα διατηρούν τον χρήστη στεγνό, ζεστό και άνετο σε βροχερές καταστάσεις, καθώς και μειώνουν τον κίνδυνο υποθερμίας σε εξαιρετικά κρύες συνθήκες.

ένας αναπτήρας εξωτερικού χώρου

Όλοι έχουμε δοκιμάσει την προσπάθεια να ανάψουμε ένα σπίρτο ή έναν αναπτήρα σε καταρρακτώδη βροχόπτωση, θυελλώδεις ανέμους ή, το χειρότερο ακόμα, όταν τα σπίρτα σας είναι βρεγμένα. Θα πρέπει να έχετε πάντα έναν αδιάβροχο αναπτήρα εξαιτίας αυτού. Ένα από τα πιο σημαντικά είδη υπαίθριου εξοπλισμού που πρέπει να έχετε μαζί σας στα ταξίδια σας είναι αυτό. Μια ωραία και σε λογικές τιμές επιλογή είναι ο αδιάβροχος & αντιανεμικός αναπτήρας UST.

Φροντίστε να ξοδέψετε χρήματα για έναν ανθεκτικό, ανθεκτικό στον αέρα αναπτήρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έξω.

Υπάρχουν πολλοί αναπτήρες που διατίθενται από υπαίθριους λιανοπωλητές, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα μοντέλο που είναι εύκολο στη χρήση — ακόμη και όταν φοράτε γάντια ή γάντια — και που είναι εύκολο να ανεφοδιαστεί με καύσιμο.

Η λήψη ενός αναπτήρα σημαίνει ότι θα μπορείτε πάντα να ανάβετε τη φωτιά ή τη σόμπα σας — πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα κρυώνετε και θα μπορείτε να μαγειρεύετε τα γεύματά σας.

Leave a Reply