Δέκα ιδιότητες που πρέπει να έχει ένας συνεργάτης για τρέξιμο

21
Δέκα ιδιότητες που πρέπει να έχει ένας συνεργάτης για τρέξιμο

Ένα από τα πιο υποτιμημένα εργαλεία προπόνησης εκεί έξω—ξεχάστε τα foam roller, τα ενεργειακά τζελ και τα ρολόγια GPS—είναι ένας συνεργάτης για τρέξιμο.

Το να έχετε κάποιον στον οποίο να είστε υπόλογοι και να μοιράζεστε μαζί τα χιλιόμετρα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση και το κίνητρό σας όταν οι μέρες μικραίνουν και η θερμοκρασία πέφτει. Ακολουθούν δέκα ιδιότητες που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν σύντροφο που κάνει τζόκινγκ:

1 Δεν είναι απλώς ανταγωνιστικοί, αλλά επίσης υποστηρικτικοί

Οι καλύτερες σχέσεις προπόνησης είναι καταστάσεις κερδοφόρες και ένας καλός προπονητικός συνεργάτης θα θέλει πραγματικά να σας βοηθήσει και όχι απλώς να απολαμβάνει να σας χτυπάει σε κάθε τρέξιμο. Φυσικά, ο φιλικός ανταγωνισμός μεταξύ των εκπαιδευτικών εταίρων μπορεί να είναι υγιής και να βελτιώσει το επίπεδο απόδοσής σας, αλλά και οι δύο πρέπει να μάθετε πότε να ελέγχετε αυτό το ανταγωνιστικό ένστικτο!

2 Δεν έχουν επικρίσεις

Είναι πάντα καλή ιδέα να εντοπίσετε έναν προπονητικό συνεργάτη που δεν θα προσβληθεί από τις περίεργες και περιστασιακά κοινωνικά ανεπιθύμητες συμπεριφορές που έχουν οι δρομείς, συμπεριλαμβανομένων των απροσδόκητων επισκέψεων στο μπάνιο και του φτύσιμου και του ρουκέτα.

3 Έχουν καλή φλυαρία!

Μερικές φορές, ειδικά κατά τη διάρκεια μεγάλων τρεξίματος, ένα παλιό καλό κούνημα με το πηγούνι είναι το μόνο πράγμα που σας κρατά υγιείς. Για αυτόν τον λόγο, η εύρεση ενός φίλου που κάνει τζόκινγκ που του αρέσει η συζήτηση είναι ζωτικής σημασίας. Με έναν από τους αξιόπιστους συντρόφους μου στην προπόνηση, έχω συμμετάσχει σε ποικίλες συζητήσεις, συζητώντας τα πάντα, από την πολιτική μέχρι τον αθλητισμό έως τη γενική ευθυμία, και σίγουρα κάνει τα μίλια να περνούν πιο γρήγορα.

4 Μπορούν να είναι αξιόπιστοι Η

εύρεση ενός αξιόπιστου συντρόφου τρεξίματος που θα εμφανίζεται στην ώρα του, όπως έχει προγραμματιστεί, και ανεξάρτητα από τη συνεδρία ή τον καιρό είναι ζωτικής σημασίας. Όλοι αντιπαθούν κάποιον που «λούζει τα μαλλιά του» όποτε ο καιρός είναι κακός, ωστόσο τα πράγματα συμβαίνουν και τα σχέδια πρέπει περιστασιακά να αλλάζουν την τελευταία στιγμή.

5 Κινούνται λίγο πιο γρήγορα από εσάς

Φυσικά, πρέπει να τρέχετε με παρόμοιο ρυθμό για να λειτουργήσει μια τρέχουσα συνεργασία. Ο ιδανικός σύντροφος για τζόκινγκ, ωστόσο, θα πρέπει να είναι λίγο πιο γρήγορος από εσάς. Στο τέλος, το να έχεις έναν κυνηγό ή κάποιον που κρατά τον ρυθμό «τίμιο» θα σε βοηθήσει να αποδώσεις καλύτερα.

6 Έχουν ευελιξία Προθυμία

Όπως κάθε καλή σχέση, πρέπει να υπάρχει κάποιο «δούναι και λαβείν» και ευελιξία. Ένας εξαιρετικός συνεργάτης για το τρέξιμο θα είναι πρόθυμος να αλλάξει χώρους προπόνησης και προγράμματα όπως απαιτείται.

7 Το πρόγραμμα προπόνησής σας είναι εφαρμόσιμο

Αν σκοπεύετε να τρέξετε με έναν σύντροφο, βεβαιωθείτε ότι τα προπονητικά σας προγράμματα συμπίπτουν με τις υποχρεώσεις του άλλου για την εργασία και την οικογένεια. Μπορείτε να αποφασίσετε για μια τακτική ώρα για να μαζευτείτε και να προπονηθείτε;

Έχουν καλή επιρροή

για το τρέξιμο σας θα πρέπει να ωφεληθεί από την ύπαρξη ενός αξιόπιστου προπονητικού συνεργάτη. Μια εξαιρετική πηγή υποστήριξης και προτάσεων από άλλους εκπαιδευόμενους είναι ένας εκπαιδευτικός συνεργάτης. Αποφύγετε να τρέχετε με άτομα που είναι γενικά αρνητικά και τους αρέσει να παραπονιούνται. θα ανακαλύψετε γρήγορα ότι αυτό είναι κουραστικό.

9 Είναι αξιόπιστοι

Όταν πρόκειται για εκπαίδευση με άλλους, ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να είσαι πάντα ειλικρινής και ανοιχτός. Ένας ποιοτικός συνεργάτης στο τρέξιμο θα είναι ξεκάθαρος σχετικά με τους στόχους του, είτε πρόκειται για ολόκληρη τη σεζόν είτε απλώς για μια συγκεκριμένη διαδρομή ή συνεδρία. Αυτό διασφαλίζει ότι και οι δύο γνωρίζετε τον στόχο της προπόνησης και την κατεύθυνση στην οποία πηγαίνετε. Επιπλέον, δεν θα ντρέπονται να το παραδεχτούν όταν δυσκολεύονται και θα σας υποστηρίξουν εάν χρειαστεί, ώστε οι χωρισμοί σας να μην γίνουν απροσδόκητα κάντε μια εκπληκτική βουτιά.

Leave a Reply