Αυτός ο οδηγός φυσικής κατάστασης περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με:

20
Αυτός ο οδηγός φυσικής κατάστασης περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με:

Ξεκινήστε την προπόνηση με ασφάλεια

Αποφυγή τραυματισμού κατά την άσκηση

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να προχωρήσετε στην άσκησή σας

Κάνετε…   

1

Λάβετε έλεγχο άσκησης

Εάν πρόκειται να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης, τότε καλό είναι να το επισκεφτείτε το γιατρό σας και ξεκαθαρίστε πριν ξεκινήσετε. Ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να σας συμβουλεύσει για τυχόν προφυλάξεις που μπορεί να χρειαστεί να λάβετε για να διατηρήσετε την υγεία σας ή να αποτρέψετε τραυματισμούς. Αφού λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις, μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε. Είναι επίσης καλή ιδέα να διαβάσετε μια λίστα ελέγχου «έτοιμη για άσκηση» πριν ξεκινήσετε την άσκηση.

2

Ζητήστε επαγγελματική συμβουλή φυσικής κατάστασης Ο

περισσότερος χρόνος που αφιερώνετε για να λάβετε συμβουλές στην αρχή της προπόνησής σας σημαίνει ότι δεν θα καταλήξετε να ακολουθήσετε λάθος διαδρομή προπόνησης – κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασθένεια, τραυματισμό ή και τα δύο. Συνδεθείτε με έναν επαγγελματία άσκησης που μπορεί να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία της φυσικής σας κατάστασης και να σας συμβουλεύσει για τη σωστή προπόνηση για εσάς, η άσκησή σας θα έχει μεγαλύτερη εστίαση και θα προχωρήσετε προς τους στόχους σας με πολύ ταχύτερο ρυθμό.

3

Χτίστε τη φυσική σας κατάσταση σταδιακά

Μόλις ξεκινήσετε, θα θέλετε να δείτε αποτελέσματα – και γρήγορα, επίσης.

Όμως, παρόλο που οι βελτιώσεις φυσικής κατάστασης είναι ένα μεγάλο κίνητρο, βοηθώντας σας να προοδεύσετε περαιτέρω, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην προσπαθήσετε να κάνετε πάρα πολλά πολύ σύντομα. Το σώμα σας θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις που του επιβάλλετε – επομένως, αντί να προσπαθείτε να προχωρήσετε σε τεράστια άλματα, κάντε μικρές βελτιώσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό θα είναι βιώσιμο. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις όταν ο ενθουσιασμός σου είναι στα ύψη είναι να τραυματιστείς επειδή πιέθηκες πολύ!

4

Διατηρήστε τη φυσική σας διασκέδαση

Είναι βέβαιο ότι θα έχετε κάποιους σοβαρούς στόχους στο πρόγραμμα γυμναστικής σας – όπως απώλεια βάρους, τόνωση ή φυσική κατάσταση για ένα συγκεκριμένο γεγονός στο οποίο σκοπεύετε να αγωνιστείτε. Οι στόχοι είναι φυσικά εξαιρετικά σημεία εστίασης – αλλά παράλληλα με τους στόχους σας είναι σημαντικό να διατηρήσετε το «διασκεδαστικό» στοιχείο της προπόνησής σας. Βεβαιωθείτε ότι κάθε συνεδρία είναι ευχάριστη καθώς και στοχευμένη, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα επωφεληθείτε περισσότερο από την προπόνησή σας και θα προχωρήσετε πιο γρήγορα επειδή απολαμβάνετε τη διαδικασία.

5

Λάβετε ένα αθλητικό μασάζ

Ένα από τα πιο υποτιμημένα εργαλεία προπόνησης που διατίθενται στην εργαλειοθήκη της φυσικής σας κατάστασης είναι το αθλητικό μασάζ. Τα σωρευτικά αποτελέσματα της προπόνησης προκαλούν μικροσκοπικά, μικροσκοπικά ρήγματα στους μύες σας που μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στην καλύτερη περίπτωση και να αποτελέσουν πρόδρομο για καταπονήσεις και έλξεις στη χειρότερη. Ωστόσο, το να αφιερώνετε χρόνο για ένα τακτικό αθλητικό μασάζ θα βοηθήσει στην αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης που προκαλείται από την άσκηση και θα σας κάνει πολύ λιγότερο πιθανό να υποστείτε τραυματισμούς – που σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να προπονείστε και να προοδεύσετε απρόσκοπτα.

Μην… 

1

Ξεχάστε να κάνετε ζέσταμα και να δροσιστείτε για άσκηση

Μια προθέρμανση προετοιμάζει το σώμα σας για άσκηση και η ψύξη το επαναφέρει με ασφάλεια στην κατάσταση πριν από την άσκηση.

Και οι δύο αποτελούν βασικό μέρος κάθε προπόνησης και η καθεμία χρειάζεται μόνο πέντε έως 10 λεπτά. Εκτός από την πρόληψη τραυματισμών κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας και τη μείωση του πόνου μετά την άσκηση μετά την προπόνησή σας, μια ενδελεχής προθέρμανση θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας και μια σωστή χαλάρωση θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη ανάρρωση πριν από την επόμενη συνεδρία. Η σωστή δομή των συνεδριών άσκησής σας είναι απαραίτητη και ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε μια αποτελεσματική συνεδρία και θα μείνετε χωρίς τραυματισμούς.

2

Υπερ

-προπόνηση Η υπερβολική προπόνηση μπορεί να λάβει πολλές μορφές – από την προσπάθεια να κάνετε πάρα πολλά σε κάθε συνεδρία έως την ολοκλήρωση πάρα πολλών συνεδριών. Τα συμπτώματα της υπερπροπόνησης περιλαμβάνουν την έλλειψη κινήτρων. πτώση στην απόδοση· συνεχής κόπωση? ευαισθησία σε ασθένειες και λοιμώξεις. δυσκολία στον ύπνο? και γενική ευερεθιστότητα. Η υπερβολική προπόνηση μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί και συχνά η αντίδραση είναι να προσπαθήσεις να προπονηθείς πιο σκληρά, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω το πρόβλημα. Ο μειωμένος προπονητικός φόρτος είναι η καλύτερη λύση έως ότου το σώμα αναρρώσει αρκετά ώστε να επιτρέψει πιο σκληρές συνεδρίες.

3

Εστιάστε σε μια ενιαία μορφή προπόνησης

Για ένα σωστά ισορροπημένο πρόγραμμα άσκησης, η προπόνησή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό ευελιξίας, αντίστασης, πυρήνα, συντονισμού και καρδιαγγειακών ασκήσεων. Διατηρώντας το πρόγραμμά σας ισορροπημένο, θα αποκτήσετε συνολική δύναμη – κάτι που θα σας βοηθήσει να προοδεύσετε γρηγορότερα από ό,τι αν εστιάσετε όλη την προπόνησή σας σε έναν μόνο κλάδο, όπως η προπόνηση με αντίσταση.

4

Παραμελήστε την ανάπαυση

Η ξεκούραση είναι το πιο σημαντικό συστατικό οποιουδήποτε προπονητικού προγράμματος, γιατί μόνο όταν το σώμα σας είναι σε ηρεμία μπορεί να προσαρμοστεί στο άγχος της προπόνησης και να αναδομηθεί σωστά. Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον μία ημέρα «χωρίς άσκηση» κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε το σώμα και το μυαλό σας να αναζωογονηθούν για τις επόμενες προπονήσεις. Χάστε την ξεκούραση και μπορεί να αρρωστήσετε, να τραυματιστείτε και να προχωρήσετε πιο αργά.

5

παράλειψης διατάσεων

χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά στο τέλος της προπόνησής σας και αποτελούν το καλύτερο ασφαλιστήριό σας έναντι τραυματισμών, βοηθώντας σας να διατηρήσετε το πλήρες εύρος της κίνησής σας. Εάν παραλείψετε την προπόνηση ευελιξίας, η κινητικότητά σας θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου και ο κίνδυνος τραυματισμού σας θα αυξηθεί. Ένα εύκαμπτο σώμα είναι πολύ λιγότερο επιρρεπές σε τραυματισμούς και θα είναι πιο αποτελεσματικό σε κάθε κίνηση.

6

Προπονηθείτε έξυπνα

Για να είναι επιτυχημένο ένα πρόγραμμα γυμναστικής, πρέπει να ενσωματωθεί στη ζωή σας ακολουθώντας κάποιες βασικές οδηγίες με τον ίδιο τρόπο όπως κάθε άλλη δραστηριότητα που κάνετε. Ακολουθώντας τα παραπάνω πρωτόκολλα προπόνησης σας δίνετε την καλύτερη δυνατή πιθανότητα να αποκτήσετε φόρμα, να παραμείνετε σε φόρμα, να αποφύγετε τραυματισμούς και να προχωρήσετε με ασφάλεια, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε το πρόγραμμα φυσικής σας κατάστασης μακροπρόθεσμα.

Υπάρχουν αρκετά στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι εάν προπονείστε σωστά, μπορείτε να συνεχίσετε να αποκομίζετε τα οφέλη από την προπόνησή σας σε κάθε δεκαετία της ζωής σας – οπότε τι καλύτερο κίνητρο υπάρχει για να βεβαιωθείτε ότι πάντα «προπονείστε έξυπνα»;

Leave a Reply