Αποκτήστε φόρμα για διακοπές πεζοπορίας

36
Αποκτήστε φόρμα για διακοπές πεζοπορίας

Αποκτήστε φόρμα πριν πάτε για διακοπές πεζοπορίας ως μέρος της προετοιμασίας σας. Δεδομένου ότι η πεζοπορία έχει εξαιρετικά ιδιαίτερες απαιτήσεις που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες δραστηριότητες, είναι σημαντικό να φτάσετε στο μέγιστο της φυσικής σας κατάστασης προτού προσπαθήσετε να κατακτήσετε οποιαδήποτε κορυφή.

Απλώς ακολουθήστε τις προτάσεις στον ακόλουθο οδηγό φυσικής κατάστασης οδοιπορικού, ο οποίος καλύπτει:

Πώς να κρίνετε το τρέχον επίπεδο φυσικής σας κατάστασης

Πώς να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή (CV) φυσική σας κατάσταση για ένα ταξίδι

Ασκήσεις που περιλαμβάνουν αντίσταση για την ενίσχυση σημαντικών σημείων

Ποια είναι τα τρέχοντα επίπεδα φυσικής σας κατάστασης;

Πρέπει πρώτα να είστε απόλυτα ειλικρινείς σχετικά με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης αυτή τη στιγμή. Δεν μπορείτε να μετρήσετε την πρόοδο ή να ξεκινήσετε στο σωστό επίπεδο χωρίς να γνωρίζετε πού βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή. Επιλέξτε την κατηγορία που ταιριάζει περισσότερο με το τρέχον επίπεδο προπόνησής σας από αυτές που αναφέρονται παρακάτω. Η βάση της γυμναστικής ρουτίνας trek-fit θα είναι αυτή.

Α: Ασκούμαι τακτικά, πηγαίνοντας σε τουλάχιστον τρεις συνεδρίες βιογραφικού (ή μάθημα άσκησης) κάθε εβδομάδα, εκτός από μία ή δύο προπονήσεις με αντιστάσεις.

Β: Εξασκώ το βιογραφικό μου τρεις ή περισσότερες φορές κάθε εβδομάδα.

Γ: Κάνω προπόνηση με αντιστάσεις δύο φορές την εβδομάδα ή περισσότερο.

Δ: Περιστασιακά γυμνάζομαι (βιογραφικό ή αντίσταση).

Ε: Δεν έχω γυμναστεί εδώ και καιρό.

Ποιο πρόγραμμα άσκησης είναι καλύτερο για μένα;

Απλώς χρησιμοποιήστε τον παρακάτω πίνακα για να ταιριάξετε το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης με το καλύτερο πρόγραμμα προπόνησης. Μετά από αυτό, απλώς ακολουθήστε τις λεπτομερείς οδηγίες για την προπόνηση βιογραφικού και αντίστασης για να ξεκινήσετε.

Ποιος είναι ο προορισμός σας;

Το επόμενο βήμα είναι να προσδιορίσετε τον ακριβή βαθμό των απαιτήσεων φυσικής κατάστασης για την αποστολή σας. Διαβάστε τα υλικά που παρέχει η επιχείρηση πεζοπορίας και μάθετε για την τοπογραφία και το κλίμα της περιοχής. Η διάρκεια, οι ημέρες ανάπαυσης, το έδαφος, το αν κουβαλάτε βάρος και οι ημερήσιες αποστάσεις που διανύσατε είναι όλα σημαντικά ζητήματα. Τα ταξίδια ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από ταξίδια με πλήρη υποστήριξη με ημέρες ανάπαυσης, όταν μεταφέρετε όλες τις αποσκευές και τον εξοπλισμό σας, έως σκληρές αποστολές χωρίς υποστήριξη. Μπορείτε να καθορίσετε πόσο σύντομα θα πρέπει να ξεκινήσετε το πρόγραμμά σας με βάση αυτές τις πληροφορίες.

Προχωρώντας

Για να αφήσετε το σώμα σας τον περισσότερο χρόνο να προσαρμοστεί και να δυναμώσει κατά την προετοιμασία για το ταξίδι σας, προσπαθήστε να ξεκινήσετε όσο πιο νωρίς μπορείτε. Αποφύγετε να επιχειρήσετε να χωρέσετε αρκετούς μήνες συγκεκριμένης εκπαίδευσης σε λίγες σύντομες εβδομάδες, καθώς όχι μόνο θα φτάσετε εντελώς απροετοίμαστοι, αλλά κινδυνεύετε να πληγωθείτε και να χρειαστεί να ακυρώσετε την αποστολή σας. Σε αντίθεση με το να ξεκινάτε αργότερα και να προσπαθείτε να επιταχύνετε τη φυσική σας κατάσταση – σε βάρος όλων των άλλων – ξεκινώντας εγκαίρως, μπορείτε απλά να βάλετε την προπόνησή σας στη ζωή σας και να συμπεριλάβετε πολλές ημέρες ανάπαυσης καθώς αυξάνετε τη φυσική σας κατάσταση.

Εκπαίδευση βιογραφικού

Αυτό θα πρέπει να χρησιμεύσει ως η βάση του εκπαιδευτικού σας σχήματος trek-fit. Δεν θα μπορείτε να περάσετε κάθε μέρα χωρίς καλή φυσική κατάσταση βιογραφικού. Βεβαιωθείτε ότι βελτιώνετε σταδιακά τη φυσική κατάσταση του βιογραφικού σας, ώστε να είστε σε θέση να χειρίζεστε τις μεγαλύτερες ημερήσιες αποστάσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Οποιαδήποτε δραστηριότητα βιογραφικού θα είναι ευεργετική, αλλά το περπάτημα, το τζόκινγκ και το τρέξιμο είναι τα πιο κατάλληλα αθλήματα γιατί μιμούνται με μεγαλύτερη ακρίβεια τις απαιτήσεις των διακοπών σας. Τρένο σε έδαφος που είναι τόσο συγκρίσιμο όσο και εφικτό.

Για ένα ταξίδι στη ζούγκλα, για παράδειγμα, προσπαθήστε να βγείτε εκτός δρόμου σε μονοπάτια, αγροκτήματα και μονοπάτια. Η προπόνηση εκτός δρόμου είναι πιο δύσκολη από την απλή προπόνηση δρόμου, αλλά θα ενισχύσει τα γόνατα και τους αστραγάλους σας, προετοιμάζοντάς σας καλύτερα για τις προκλήσεις των διακοπών σας.

Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι να παρακολουθείτε τουλάχιστον τρεις συνεδρίες την εβδομάδα, με μερικές συνεχόμενες συνεδρίες αργότερα στο πρόγραμμά σας για να επαναλάβετε τις ημέρες πεζοπορίας σας.

άσκηση αντίστασης Η προπόνηση

με βάρη θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε ιδιαίτερη δύναμη στους κύριους μύες που θα χρειαστείτε για πεζοπορία. Τα πόδια, τα χέρια (δικέφαλοι και τρικέφαλοι), η πλάτη (ειδικά αν έχετε σακίδιο) και ο πυρήνας είναι οι βασικές εστιακές περιοχές. Λάβετε κατάλληλη καθοδήγηση για να βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε τις ασκήσεις σωστά, αξιοποιείτε στο έπακρο τον χρόνο προπόνησής σας και, το πιο σημαντικό, παραμένετε χωρίς τραυματισμούς καθώς προχωράτε έως και δύο συνεδρίες κάθε εβδομάδα. Ένα πρόγραμμα που εστιάζει σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς και περιλαμβάνει προθέρμανση και ψύξη πρέπει να διαρκέσει μόνο 30 έως 40 λεπτά, καθιστώντας το πολύ εύκολο να ενταχθεί στο πρόγραμμά σας.

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσετε

Ακολουθώντας το πρόγραμμα trek-fit θα σας φέρει σε θέση να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις πεζοπορικές διακοπές σας. Μαζί με τη γενική βελτίωση της υγείας μέσω του να είστε πιο υγιείς, θα επωφεληθείτε από το βιογραφικό σημείωμα, τη δύναμη, τη γενική φυσική κατάσταση και την επίγνωση του σώματος.

Leave a Reply