Έχετε τη φυσική κατάσταση για προπόνηση;

20
Έχετε τη φυσική κατάσταση για προπόνηση;

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η οργανωμένη άσκηση βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη φυσική σας κατάσταση και ότι η τακτική άσκηση είναι ευεργετική για την υγεία σας. Αλλά είστε σωματικά προετοιμασμένοι να ξεκινήσετε;

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης, το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι να αναλύσετε με ειλικρίνεια τα υπάρχοντα επίπεδα φυσικής σας κατάστασης προτού πάτε στο τοπικό κέντρο αναψυχής και εγγραφείτε για ένα χρόνο συμμετοχής ή ίσως ξεκινήσετε να κάνετε τζόκινγκ γύρω από το τετράγωνο. Για να μειώσετε την πιθανότητα τραυματισμού σας ενώ ξεκινάτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής ή κάτι πιο σοβαρό, ξεκινήστε απαντώντας στο ερωτηματολόγιο για την κατάσταση της υγείας μας.

Κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας για να εξετάσετε τα σχέδιά σας για τη φυσική σας κατάσταση, εάν επιλέξετε “ναι” για οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις. Ο γιατρός σας αναμφίβολα θα επικροτεί τις φιλοδοξίες σας να γίνετε καλύτεροι, αλλά μπορεί επίσης να σας ενημερώσει εάν υπάρχουν ειδικά μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λάβετε υπό το πρίσμα του ατομικού σας ιατρικού ιστορικού. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το πρόγραμμα προπόνησής σας και να αυξήσετε τη φυσική σας κατάσταση εάν απαντήσετε «όχι» σε κάθε ερώτηση ή/και ο γιατρός σας σας δώσει το ξεκάθαρο.

αξιολόγηση ασφάλειας προπόνησης και έρευνα κατάστασης υγείας

Απαντήστε σε κάθε ερώτηση του παρακάτω ερωτηματολογίου άσκησης με ειλικρίνεια και ακρίβεια, εστιάζοντας στον τρέχοντα τρόπο ζωής και στα επίπεδα φυσικής σας κατάστασης και όχι στα προηγούμενα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες.

Είσαι μεγαλύτερος από 30;

Κάνετε χρήση καπνού;

Μόλις πρόσφατα κόψατε το κάπνισμα;

Έχετε κάνει κάποια σημαντική χειρουργική επέμβαση τα προηγούμενα δέκα χρόνια;

Έχετε κάνει κάποιες μικροεπεμβάσεις τα τελευταία δύο χρόνια;

Παίρνετε αυτήν τη στιγμή κάποια συνταγογραφούμενα φάρμακα;

Έχετε διαγνωστεί με κάποια ιατρική πάθηση;

Περιμένεις;

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, γίνατε γονείς;

Ήταν η πιο πρόσφατη τακτική προπόνησή σας πριν από περισσότερο από ένα χρόνο;

Έχετε κάποια μέρη του σώματος που είναι πολύ επώδυνα;

Υπάρχουν γνωστοί τραυματισμοί που έχετε;

Έχετε επιπλέον ιατρικά προβλήματα;

Διστάζετε καθόλου να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής;

Είναι ο ΔΜΣ σας μεγαλύτερος από 25;

η αρχή ενός σχήματος άσκησης

Αφού βεβαιωθείτε ότι είναι εντάξει για σας να ξεκινήσετε την άσκηση, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με έναν ειδικό φυσικής κατάστασης για προτάσεις και οδηγίες προπόνησης. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας φυσικής κατάστασης θα πρέπει να μπορεί να παρέχει καθοδήγηση για ένα ευρύ φάσμα σχετικών θεμάτων υγείας και φυσικής κατάστασης, όπως:

είναι οι καλύτερες για εσάς

εκτελείτε σωστά κάθε προπόνηση

άσκησης

Πώς

ναη κατάλληλη συμβουλή σας εγγυάται ότι προπονείστε με ασφάλεια και επιτυχία, και ξεκινώντας σωστά, θα διαπιστώσετε ότι θα προχωρήσετε πιο γρήγορα προς τους στόχους σας. Θα δώσετε στον εαυτό σας την καλύτερη ευκαιρία να ασκηθείτε σωστά και να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας στη φυσική σας κατάσταση κατά μήκος του δρόμου, τηρώντας απλώς τις παραπάνω προτάσεις.

Leave a Reply